Владимир Јовановић: Да Мега одговори на чврстину Звезде

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Меге Владимир Јовановић изјавио је да његова екипа у финалној серији плеј-офа Суперлиге мора да одговори на чврстину и агресивност Црвене звезде у одбрани.
v
Фото: Youtube Printscreen

Финале почиње сутра, првим дуелом у хали "Александар Николић" од 20 сати.

"Чека нас јако захтевна утакмица против Црвене звезде, тима који је играо Евролигу и који има јако велики ростер. На свакој позицији има минимум по два и више него квалитетна играча. Сигурно је да ће покушати да диктирају темпо утакмице, пре свега интензитетом и контактом у одбрани. У финалу АБА лиге су показали да су ниво агресивности и чврстине у одбрани дигли на највиши могући ниво и да ту лежи њихова снага. Без пуне концентрације и одговора на ту чврстину и њихов начин игре биће јако тешко играти против Звезде. Ми, опет, имамо своје квалитете и покушаћемо уз више него потребну дозу чврстине и концентрацију свих 40 минута, да направимо што бољу утакмицу, а самим тим и серију са Црвеном звездом", рекао је Јовановић за клупски сајт.

Кошаркаши Меге победом против Партизана са 2-1 у полуфиналној серији остварили су први пласман у финале државног првенства у историји клуба, па ће утакмице против Црвене звезде бити прилика да се млади играчи Меге боре и за највећи трофеј у клупској историји - титулу првака Србије.
Бек Меге Драган Милосављевић истакао је да ће финале бити сјајан тест и велико искуство за младе играче Меге.

"Играмо са евролигашком екипом која је освојила АБА лигу и сигурно је да се налазе у добром моменту и да су фаворити. Финале ће бити сјајан тест за наше младе играче и једно велико искуство кад је борба за трофеј у питању. Имамо квалитет, јако талентовану екипу која може да игра са свима. Најбитније је да одговоримо на чврстину и агресивност Звездиних играча уколико желимо да дођемо до позитивног исхода", рекао је Милосављевић.

Финална серија ће се играти на две победе, друга утакмица је на програму у петак 11. јуна од 20 сати у Хали Мега Фактори без присуства гледалаца, док ће се евентуална мајсторица играти у недељу 13. јуна од 20:30 у хали Александар Николић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести