ВЛАДИМИР ЈОВАНОВИЋ ДЕБИТУЈЕ НА КЛУПИ КОШАРКАША СПАРТАКА: Тамиш прва препрека

Са великим амбицијама и високим буџетом кошаркаши Спартака ушли су у нову сезону у Кошаркашкој лиги Србије (КЛС) и АБА 2 лиги.
1
Фото: Суботичани у нове победе са новим тренером, фото: АБА лига (Д. Стјепановић)

Док је у регионалном такмичењу све прошло по плану, у домаћем шампионау Суботичани су већ уписали трећи пораз у шест кола, што је довело до смене тренера Владимира Ђокића и доласка Владимира Јовановића, бившег стратега Партизана. То довољно говори о томе колико тим са севера Србије жели да испуни највише циљеве и буде доминантан фактор у првенству. Да би до тога дошао, потребно је да уследи серија победа, а прва прилика за то биће вечерас од 19 часова, када Спартак дочекује Тамиш, у седмом колу КЛС.

Јовановић је у првом излагању као тренер Суботичана говорио о изазовима који му предстоје.

– Надам се да ћу уз помоћ играча остварити амбиције клуба. Постоји један вид притиска, с обзиром на то да је клуб у последње време подигао лествицу, што је добро за Суботицу као град, а и за целу српску кошаркашку заједницу. Не желим да гледам превише далеко, желим да када устанемо, одрадимо најбољи тренинг и после да то пренесемо и на утакмицу, да видимо шта треба да се поправи. Не желим да гледамо у туђе двориште, иако су тимови који су нам ривали у наредном периоду су за поштовање. Мало времена је за тренинг, до 15.децембра нас очекује ритам среда – субота. Велики је изазов пред нама, али даћемо све од себе – рекао је Јовановић.

Тамиш и Спартак у овај меч улазе у различитом расположењу – Суботичани су изгубили од Златибора у прошлом колу, док је екипа из Панчева изненадила Војводину.

В. М. Петровић

КЛС – СЕДМО КОЛО

Сутра

Спартак – Тамиш (19)

Петак

Војводина – Нови Пазар (16)

Здравље – Слобода (17)

Субота

Младост – Џокер (16.30)

Чачак 94 – Слога (18)

Вршац – Златибор (18)

OKK Београд – Раднички (19)

Металац – Динамик (19)

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести