ВЕЛИКА ВЕСТ ЗА ВОЈВОЂАНСКУ КОШАРКУ Владимир Јовановић преузео Спартак!

Бивши стратег Партизана Владимир Јовановић нови је тренер суботичког Спартака, званично је објавио тим са севера Србије.
1
Фото: Будућност ВОЛИ (Филип Рогановић)

Јовановић у Суботицу стиже после периода без ангажмана, а на кормилу Спартака замениће Владимира Ђокића, који се споразумно разишао са клубом, после скора 3-3 у првих шест кола Кошаркашке лиге Србије (КЛС). Тај резултат никако није могао да задовољи апетите Спартака, с обзиром на то да је суботички састав у ову сезону ушао са највишим амбицијама, како у КЛС, тако и у регионалној АБА 2 лиги.

Јовановић се од 2005. године бави тренерским послом, пошто је у Партизану помагао Душку Вујошевићу. Касније је самостално водио клуб из Хумске, украјински Доњецк, Игокеу, руску Локомотиву из Кубања, кинески Шенжен, Мега Баскет и подгоричку Будућност. Са Партизаном је освојио АБА лигу, два првенства и два Купа Србије, са Игокеом првенство БиХ. У АБА лиги има учинак од 87 победа и 60 пораза.

Тренирајући репрезентацију Србије до 18 година освојио је две сребрне медаље на европским првенствима, 2009. и 2018. године.

В. М. П.

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести