ВЛАСНИК ВИРТУСА ТВРДИ: Теодосић донео исправну одлуку да појача Звезду

БОЛОЊА: Већински власник Виртуса Масимо Занети изјавио је данас да је Милош Теодосић одбио понуду да продужи уговор са клубом из Болоње, али је додао да је српски кошаркаш донео исправну одлуку да настави каријеру у Црвеној звезди, преноси Баскетњуз.
1
Фото: kkcrvenazvezda.rs

Виртус је на конференцији за медије представио новог тренера Виртуса Луку Банкија. Он је на клупи клуба из Болоње заменио Серђа Скариола, који је недавно добио отказ пошто је у медијима критиковао челнике Виртуса.

Италијански медији наводе да је Занети искористио конференцију за медије да критикује бившег тренера клуба.

„Сматрам да је Скариоло одличан тренер. Ја сам га бранио у неким ситуацијама када су га критиковали неки челници клуба. Међутим, свакој вези дође крај. Не смемо да заборавимо да је преговарао са Реалом и Торонтом током прошле сезоне иако је имао уговор са Виртусом”, рекао је већински власник Виртуса.

Он је истакао да Скариоло није у свом тиму желео старије играче као што су Теодосић и Марко Белинели.

„Верујем да имамо заиста јак тим, јер га је Скариоло изградио са нашим спортским директором Паолом Ронцијем. Отишао је само Теодосић. Имао сам одличан однос са Теодосићем. Међутим, не смемо да заборавимо да је Скариоло у октобру прошле године рекао да му Теодосић и Белинели нису потребни, јер су по његовом мишљењу престари. Морали смо да се боримо за њих. Успели смо да продужимо уговор са Белинелијем, а Теодосић је имао проблема са повредама и није прихватио нашу понуду. Мислим да је направио прави потез да се врати у Београд. Међутим, овај тим је заиста јак иако је Теодосић отишао”, рекао је Занети.

Теодосић (36) је био члан Виртуса од 2019. године, а пре неколико месеци потписао је уговор са Црвеном звездом.

Он је истакао да је Евролига наметнула одлуку о смањењу буџета у наредној сезони.

„Виртус је тим са највећим бројем навијача у Италији. Скариоло је сматрао да смо ми другоразредни клуб, пошто је преговарао са Торонтом и Реалом. Не можете да се односите према овог клуб као према сваком другом тиму. Имамо други највећи буџет у Италији, а многи сматрају да немамо новца. Одлуку о буџету за ову сезону наметнула је Евролига. То није била наша одлука”, закључио је Занети.

EUR/RSD 117.1990
Најновије вести