Војвођански класик припао Новосађанима: Спартак – Војводина  73:97  

“Војвођански класик”, између Спартака и Војводине у Суботици по свим кошаркашким параметрима припао је црвено – белима. Водила је Војводина током целог меча, а на крају је, поред квалитета, до изражаја дошла и много дужа клупа Новосађана.
Košarkaši Vojvodine Foto: S. Krajinović
Фото: С. Крајновић

Војводина је много боље почела, са лакоћом су црвено – бели решавали сутуације у нападу и погађали, те повели са 11 поена предности (6:17). Ипак, тада је две тројке повезао Никола Христов, те је спречио госте да већ на старту стекну (пре)велик вишак. Након поготка Којовића, Суботичани су имали само поен мањка (20:21), али Војводина је опет успела да се осетније одмакне и стигне до двоцифрене предности, када су изван линије 6,75 погодили Зарић и Силађи. На полувремену, на семафору је стајало 35:45.

У трећој деоници, Воша је успела да заустави Христова који је у том периоду постигао само два поена, али су црвено – бели пропустили шансу да већ тада онезбеде тријумф. Наиме, након поена Јањића, Новосађани су имали великих 16 поена вишка (49:65), али су домаћи до краја претпоследње четвртине направили серију од 5:0 и вратили какву - такву неизвесност у меч. Ипак, она је потрајала самодо средине последње деонице. Када је расположени Солађи погодио своју четврту тројку за плус 13 (67:80), све је било јасно. До краја, црвено – бели су демонстрирали силу и стигли до убедљиве победе.

Д. Кн.

СУБОТИЦА: Хала спортова “Дудова шума”, гледалаца: 450. Судије: Јурас, Пешић, Весковић.

СПАРТАК: Јовановић 5, Христов 15, С. Газибеговић 2, Николић, Лучић 7, Којовић 20, Сладоје 4, В. Газибеговић 6, Куриyа 2, Барна 5, Караyић 7.

ВОЈВОДИНА: Зарић 8, Стојановић 8, Бербаков 3, Јањић 12, Бјелица 15 (5 ас), Бранковић 5, Прица 7, Силађи 23 (10 ск), Чабрило 4, Атанасов 8, Бировљев 1, Матовић 3.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести