Војводина и Бурса одиграли меч у сећање на Стевана Јеловца

Кошаркаши Војводине поражени су од Бурсе у пријатељском сусрету посвећеном преминулом Стевану Јеловцу, бившем репрезентативцу Србије.
С. Шушњевић/Детаљ са утакмице Војводине и Бурсе
Фото: С. Шушњевић/Детаљ са утакмице Војводине и Бурсе

Иако је резултат био у другом плану, црвено-бели су били равноправан ривал Турцима 35 минута, али је у самој завршници Клемонс преузео одговорност и индивидуалним решењима преломио меч у корист своје екипе.

На самом почетку играло се врло равноправно. Новосађани су покушавали да поентирају из рекета, док су гости више ширили игру и из тих ситуација тражили шансу за реализацију. Посебно се у Бурси истакао Дуџински, који је упрво шутевима са дистанце донео предност свом тиму. Имала је и Војводина одговор у виду Беслаћа, па ни једна ни друга екипа нису успеле да направе осетнију разлику у том периоду. Ухватили су тада црвено-бели ритам, дошли до неких украдених лопти, што је било довољно да екипа Исакова Ковачевића задовољнија заврши први квартал – вођством од 21:16.

Фото: С. Шушњевић/Детаљ са утакмице Војводине и Бурсе

Реаговао је потом прошлогодишњи вицешампион Еврокупа, подигао ниво агресивности у одбрани и полако почео да сустиже ривала. Одличо је у тим моментима функционисао напад турске екипе – протоком лопте задавали су проблеме домаћину, који није знао како да се снађе у нешто бржем ритму који је диктирала Бурса. Убрзо је Алимпијевићев тим стекао и двоцифрену предност кошем Клемонса, па је прво полувреме завршено са 45:34 у корист Турака.

Фото: С. Шушњевић/Детаљ са утакмице Војводине и Бурсе

Наставила је Бурса у истом ритму и почетком треће деонице. Константно је водила 10 разлике, све док Војводина није заиграла боље у одбрани. Покушали су Новосађани да провоцирају шут за три поена гостију, што се испрва исплатило. Промашивали су Турци  у серијама и омогућили ривалу да се приближи на само минус четири. Међутим, није Војводина тада искористила празан ход гостију, никако није могла да преломи и преокрене резултат, али је са комфорнијих минус пет ушла у последњу четвртину.

Када је било најпотребније, у гостујућем саставу најбоље је одиграо Клемонс. Покушавали су Новосађани да сустигну супарника, били близу у већем делу четвртог квартала, али је амерички бек преузео ствари у своје руке и шутевима са дистанце креирао двоцифрену предност, после чега Војводина више није имала снаге да се врати.

Војводина – Бурса 70:87 (21:16, 13:29, 19:13, 17:29)

НОВИ САД: Мала дворана Спенса, гледалаца: 2.000, судије: Ивановић, Крстић, Кривокућа.

ВОЈВОДИНА: Бањац 14, Беслаћ 12, Недељков 4, Љубичић 1, Гаћеша 14, Пешаковић 11, Шајин 4, Митровић 2, Живковић, Чампара 6, Ристановић, Јововић 2.

БУРСА: Тарик 2, Сајбир 3, Митхат, Ташкиран 16, Берк, Омер 6, Онуралп 16, Огуст 9, Дуџински 12, Клемонс 23.

В. М. П.

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести