ВОША СЕ НЕ ЗАУСТАВЉА Победа над Слободом и лидерска позиција у два такмичења

Пројекција стручног штаба била је да би кошаркаши Војводине најбоље требало да изгледају у јануару или фебруару. За сада превазишли су та очекивања - Новосађани су победили Слободу у деветом колу Кошаркашке лиге Србије, тако да се сада налазе на деоби лидерске позиције и у домаћем шампионату и у АБА 2 лиги.
Ф. Бакић
Фото: Ф. Бакић

С обзиром на то да је из редова ривала долазио МВП прошлог кола и један од најбољих играча првенства, Михаило Мушикић, пред Новосађанима је био изазован тест да одговоре на његов индивидуални квалитет, али и да исконтролишу тимску игру гостију. Све то требало је да ураде без Петра Ракићевића, који због болести није био на располагању црвено-белима.

Војводина је у меч ушла индолентно, тако да је Слобода била корак испред већим делом прве четвртине. На крају уводне деонице Милош Исаков-Ковачевић упарио је два центра и од тог момента почиње налет Новосађана. Томислав Ивошев је после лошијег увода у дуел и неколико изгубљених лопти, бриљирао на другој страни паркета и био главни покретач Војводине. На крилима такве игре, црвено-бели су на полувреме отишли са плус шест.

Био је то наговештај још боље партије састава Исаков-Ковачевића у наставку, у којем је новосадски тим брзо дошао и до предности од 56:43. Профункционисала је и транзиција домаће екипе, тако да се стање на семафору није мењало. Затајила је мало офанзива Војводине, па се у трећем кварталу играло неефикасно на обе стране. Такве околности нису много пореметиле црвено-беле, који су без проблема привели меч крају и дошли до веома битне победе.

В. М. Петровић

Војводина - Слобода 86:71 (19:19, 30:24, 16:12, 21:16)

НОВИ САД: Мала сала Спенса, гледалаца: 500, судије: Стефановић, Весковић, Здравковић.

ВОЈВОДИНА: Канингем 12, Бањац 10, Недељков 4, Љубичић 9, Заграђанин, Бумбић 7, Савић 7, Ивошев 11, Џонсон 7, Вучетић 17 (11ск), Станојевић 2.

СЛОБОДА: Финч 8, Богићевић 5, Ћубић 7, Јовановић, Боровичанин 4, Аксентијевић 7, Божић 10, Вукајловић, Ђекић 3, Мушикић 23, Рељић 4.

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести