ВОША У ЛЕСКОВЦУ Позиција ривала да не завара

Ситно се броји и изгледа да ће морати до три. Толико ће победа, како ствари стоје, бити потребно кошаркашима Војводине до историјског трофеја у Кошаркашкој лиги Србије (КЛС).
С. Шушњевић
Фото: С. Шушњевић

Прва од три степенице Новосађане очекује сутра од 17 часова против Здравља у Лесковцу у 28. колу домаћег шампионата. Ривал са југа је потпуни аутсајдер и већ прежаљен, с обзиром на то да је последњепласирани и више нема шансу да избегне елиминацију. Таква доза растерећености могла би да буде додатни погон за домаће, али је сигурно да лидер КЛС овде не сме да се спотакне, уколико жели да настави шапионском стазом.

Стратег Војводине Милош Исаков-Ковачевић истакао је и да поред поменутог контекста, његов састав не сме да потцени супарника.

– Још један меч у низу и још једно дуго путовање. То је ривал чија позиција на табели не сме да завара. Играмо против састава са којим смо увек у Лесковцу имали утакмице на једну лопту. Очекује нас тежак меч против мотивисаног ривала и неопходно је да од самог старта кроз чврсту одбрану и контролу скока дођемо у ситуацију да контролишемо ритам меча – подвукао је млади стратег.

Од његовог излагања није пуно одступао ни бек Новосађана Урош Бањац.

– Очекује нас још једна захтевна утакмица на гостујућем терену због ритма у ком играмо на свака три дана. Зато морамо екипу Здравља схватити озбиљно и од почетка наметнути наш ритам јер су врло незгодни као домаћини. Уколико у томе успемо, славићемо – уверен је првотимац Војводине.

У првом дуелу два тима ове сезоне, лидер првенства славио је са 104:85.

В. М. Петровић

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1117
Најновије вести