ВОШИН ТАЈФУН У 3/4 ОДУВАО СУПЕРТАЛЕНТОВАНЕ "КЛОНФЕРЕ" Врло важан тријумф Новосађана

Захваљујући фантастичној представи у трећој четвртини, кошаркаши Војводине надиграли су ОКК Београд у гостима, у 12. колу Кошаркашке лиге Србије (КЛС) и дошли до скора 10-2, према чему су најбољи у лиги.
АБА лига (Драгана Стјепановић)
Фото: АБА лига (Драгана Стјепановић)

После пораза Спартака, вероватно и највећег конкурента Новосађана у борби за трофеј, евентуална победа у Београду значила је да ће екипа Милоша Исаков-Ковачевића на два тријумфа предности у односу на ривала из Суботице. 

Бољи увод у овај дуел Војводина није могла да пожели. Међутим, такав увод обавезао их је да се додатно учврсте на табели, што их је уједно и оковало на старту.

То се пре свега односи на дефанзиву, која није била на нивоу реномеа црвено-белих у досадашњем току сезоне. Ствари почињу да се мењају у трећем кварталу, када Војводина појачава на другој страни паркета. Чак 34 поена убацио је гостујући састав и на крилима такве игре дошао до двоцифреног вођства. Канингем и Ракићевић погађали су са свих страна, а унутрашњу сигурност давали су Ивошев и Вучетић.

Озбиљно је реметио ОКК Београд и Џонсон, тако да се у последњих 10 минута ушло са комфорнијим вођством лидера КЛС. До краја утакмице домаћи су успели да припрете, али је Војводина славила после нешто већих осцилација у завршници.

В. М. Петровић

ОКК Београд – Војводина 87:90 (23:22, 26:22, 19:34, 19:12)

БЕОГРАД: Мега Фектори, гледалаца: 200, судије: Јурас, Петковић, Живковић.

ОКК БЕОГРАД: Миленковић, Некић 7, Марковић 9, Вукчевић 12, Крофлич, Пауновић, Живковић, Павловић 6, Ђуловић 13, Пантелић 11, Мушицки 4, Петровић 25.

ВОЈВОДИНА: Канингем 19, Бањац 8, Недељков 2, Љубичић 8, Ракићевић 11, Заграђанин, Бумбић 2, Савић 2, Ивошев 11, Џонсон 13, Вучетић 14, Станојевић.

 

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести