Вучић: Хвала Ивковићу за сва злата, генерације га памте

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић упутио је телеграм саучешћа поводом смрти прослављеног кошаркашког тренера Душана Дуде Ивковића.
vucic yt
Фото: Youtube Printscreen

“Изузетно ме је погодила вест о смрти Душана Дуде Ивковића, једног од наших и европских највећих тренера, човека који је својим умећем и љубављу према кошарци обележио целу епоху овог спорта.

Његова енергија и врхунско познавање кошарке, донели су нам небројена одличја у аренама широм света, али и дивљење и поштовање кошаркашких стручњака и професионалаца.

И када нам је било најтеже, победе његових момака доносиле су неизмерну радост нашем народу, који се поносно сливао у престоницу да поздрави Дуду и његове шампионе.

Хвала му за сва злата, за сва победничка постоља, за сва славља и радост, за то што је прославио српску кошарку и дао срце за овај предивни спорт и своју земљу.

Хвала му што је покренуо изградњу новог спортског храма за његов Раднички, а наша је обавеза да тај његов животни пројекат успешно завршимо.

Србија тугује, генерације га памте. Нека почива у миру“, наводи се у телеграму саучешћа председника Вучића, саопштила је прес служба председника.

Ивковић је је преминуо данас у Београду у 78. години.

Дачић упутио саучешће поводом смрти Дуде Ивковића

Председник Народне скупштине Ивица Дачић упутио је данас саучешће поводом смрти Душана Дуде Ивковића његовим пријатељима, сарадницима и играчима и "свима онима са којима је писао историју српске кошарке", саопштено је из Дачићевог кабинета.

Како је рекао, са великом је жалошћу примио вест о одласку Ивковића, истичући да је он био једно од највећих имена у историји српске кошарке, човек који је небројено пута "донео огромну радост и понос".

Додао је да је Ивковић иза себе оставио генерације врхунских спортиста светске класе, као и школу у којој ће се генерације кошаркаша учити како треба да се представља своја земља.

"Иза њега ће остати огромна празнина у нашој кошарци, којој је посветио цео живот и био је отац највећих успеха наше земље на светској сцени. Био је најбољи у ономе у чему смо били најбољи на свету, Дуда је деценијама доносио највећу радост нашем народу и чинио нас поносним на победе и медаље које је освајао широм планете", рекао је Дачић.

Удовичић изјавио саучешће породици Душана Ивковића

Министар омладине и спорта Вања Удовичић упутио је телеграм саучешћа породици легендарног кошаркашког тренера Душана Дуде Ивковића.

"Душан Дуда Ивковић остаје заувек у нашем сећању и срцима да живи као легенда која је обележила један век безрезервном љубављу према спорту, радом који је инспирисао многе и успесима за памћење и поштовање довека - вечна му слава и хвала", стоји у телеграму саучешћа.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести