За Кошаркашки клуб Ветерник 1998 ће тек да се чује

ошаркашки клуб Ветерник 1998 завршио је сезону на седмом месту у северној групи Друге лиге.
д
Фото: КК Ветерник 1998

ККада се узме у обзир квалитет лиге то не би требало да задовољава клупске амбиције. Међутим, ако се у обзир узме чињеница да су ове сезоне за Ветерник наступили играчи чији је просек 18 година, онда донекле овогодишњи пласман може да буде оправдан, поготово што су момци пружили јак отпор против знатно искуснијих екипа. После лигашког дела, у плеј–ауту Ветерничани су претрпели два тесна пораза од бачкопаланачке Марине и окончали овосезонско надметање. Уместо да оду на паузу, они су наставили са радом и почели припреме за наредну сезону.

Шанса да се да прилика младим играчима, посебно из својих редова, како би показали колико могу и стекли непходно искуство уродило је плодом. Стасавање уз младу екипу имао је и перспективни млади стручњак Игор Станко. Стратег Ветерника је рекао да му је драго што је имао прилику да пружи шансу младима и да ове сезоне имају ватрено крштење.

– Не смем да будем незадовољан. Млад сам тренер, а они су добра и талентована деца. Пре ове сезоне мали број играча је имао прилику да заигра за сениорски тим, што се и показало на крају и на табели. У овој години примаран циљ је био да се одигра храбро и да се покажемо у најбољем светлу. Негде смо заказали, негде изненадили и дошли до (не)очекиваних победа. Све у свему, иза нас је занимљива и узбудљива сезона – рекао је Станко.

Капитен, талентовани Лазар Ђурђевић, који покрива позиције центра и крилног центра, задовољан је приказаном игром у сениорској категорији.

– Искрено, нисам очекивао да ћемо против много искуснијих и квалитетнијих тимова моћи да пружимо достојан отпор. У више наврата смо у томе успели. Завршили смо сезону у доњем делу табеле, али једноставно имамо млад тим пред којим је пуно рада и реално нисмо могли да очекујемо успешнији сезону. Места за напредак има и то је оно што је тренутно најважније - рекао је Ђурђевић.

Када је реч о односу играча према противницима и понашању на тренинзима, Ђурђевић је рекао да на томе мора да се још много ради, али да се то већини играча не може узети за зло имајући у виду њихову младост.

– Било је играча који су се на тренинзима били неозбиљни, долазили као на рекреацију... Као капитен, покушао сам да им то укажем и да их уозбиљим. Срећан сам јер сам успео у намери. Ту је и неколико момака који имају заиста одличан однос према игри и тренингу и имају огромну жељу да успеју у спорту – јасан је Ђурђевић.

Један од кадета који су ове сезоне уписали прве минуте у сениорској конкуренцији је и Милош Хајдер, коме је надметање са старијим играчима много значило.

– Лига је таман била по мери нас младих. Имали смо прилику да се боримо против искуснијих играча, који нису у доброј физичкој форми, али тај недостатак замењују “игром на главу”. Млад смо тим, нисмо имали притисак императива победа и зацртаних циљева, зато смо могли релаксираније да играмо, када треба и да будемо максимално ангажовано, а трудили смо се да учимо на грешкама и да из сваког пораза извучемо поуке – рекао је Хајдер.

Ветерник је тим будућности, тим за који ће тек да се чује.

Вук Гвозденовић

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести