Загорац: Звезди заслужено први дерби

БЕОГРАД: Капитен кошаркаша Партизана Раде Загорац рекао је да Црвена звезда одиграла одличан меч и заслужено славила у првом вечитом дербију.
rade zagorac fonet
Фото: FoNet/Evrokup

Црвена звезда победила је Партизан 71:56 у осмом колу АБА лиге.

"Одлична Звезда. Спремнији су били у овом тренутку за дерби, спремнији за резултат у овом делу сезоне. Екипа је прављена са веома добрим и квалитетним играчима. Играчи у нашем тиму нису на том нивоу, али имају потенцијал да у једном тренутку буду. Први дерби заслужено иде њима", рекао је Загорац новинарима после меча.

Они су много искуснија екипа, имају више оваквих утакмица иза себе, додао је Загорац.

"Они врло добро знају које ствари могу да направе разлику. Пре свега мислим на детаље из другог плана, који се не виде на први поглед на лопти. Ово је добар наук за нас, искуство које нам неће значити ништа ако не будемо знали како да га искористимо", истиче Загорац.

Црно-бели у у једном тренутку пришли су на пет поена заостатка при резултату 45:40, али више од тога нису могли.

"Имали смо тада два слободна бацања која су могла утакмицу да учине интересантнијом. Међутим, промашили смо их и одмах су са друге стране била два искоришћена. Недовољно добро", каже капитен.

Екипу Жељка Обрадовића после дербија у среду очекује Еврокуп и меч против Лијеткабелиса.

"Припрема за следећу утакмице значи анализа претходне. Ово је квалитетан материјал из кога може много тога да се извуче, утакмица против екипе која игра Евролигу на добром нивоу“, закључио је Загорац.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести