ЗБОГ РАТНОГ СТАЊА У ИЗРАЕЛУ Евролига отказала меч Арманија и Макабија

БАРСЕЛОНА: Утакмица другог кола кошаркашке Евролиге између Арманија и Макабија, која је требало да буде одиграна 12. октобра у Милану, отказана је после терористичких напада и почетка оружаног сукоба у Израелу, саопштено је данас на званичном сајту такмичења.
1
Фото: Printscreen/Sport klub

У саопштењу се наводи да је отказан и меч другог кола Еврокупа између Хапоела и Вулвса, који је требало да буде одигран 11. октобра у Тел Авиву.

„Евролига прати ситуацију и процениће са угроженим клубовима најбоље могуће опције за одигравање утакмица на основу расположивих датума. Додатне информације ће бити објављене када буду доступне”, наводи се у саопштењу Евролиге.

„Евролига понавља да је против свих врста насиља и да се залаже за мир, а наставиће да користи свој ауторитет за промовисање поштовање, инклузију и различитост, вредности које су основа наше организације и клубова. Евролига жели да изрази наше најдубље саучешће породицама настрадалих и свима који су погођени овом трагедијом”, закључује се у саопштењу Евролиге.

У Израелу је на снази ратно стање након јучерашњег масовног ракетног напада из Појаса Газе и упада Палестинаца на територију Израела. На обе стране стотине мртвих и хиљаде рањених.

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести