ЖЕЉКО ОБРАДОВИЋ: Тешка повреда Алексе Аврамовића; Морамо да почнемо да побеђујемо на страни

Плејмејкер Партизана Алекса Аврамовић повредио се средином прве четвртине на мечу против Олимпије Милано, коју је Партизан после преокрета добио са 82:69.
zeljko obradovic
Фото: Youtube Printscreen/Željko Obradović

Сада је познато колики је степен повреде. Аврамовић је са болним гримасама на лицу напустио паркет, претходно није могао да стоји на ногама, па је игра морала да се прекине. На конференцији је Жељко Обрадовић причао о његовој повреди.

- Он се озбиљно повредио, то је прелом ноге. Колико ће то да буде, то ћемо да видимо. Толико несрећних ствари који су му се догодили ове године да је то невероватно - рекао је Обрадовић.

То је тешка повреда потколенице, тачније кости код листа леве ноге и оно што је сигурно јесте да га чека дужа пауза.

Тренер Партизана Жељко Обрадовић нада се да ће црно-бели почети да остварују победе и на гостовањима у Евролиги.

- Од тренутка када су имали 15 разлике ми смо кренули у велики преокрет. Хвала нашој публици и навијачима који су били сјајни - рекао је Обрадовић на конференцији за медије и додао:

- Веровали смо на сваком тајм-ауту , наставили смо да играмо, то је било најважније да су играчи веровали. Изнели су играчи ови утакмицу, не бих никог да апострофирам, похвале Кевину, Јарамазу, Анђушићу и Бруну који је играо са четири личне грешке.

Партизан на гостовањима има учинак 1-5.

- Евролига дупло коло, ми овде можемо да причамо свашта. Ниједан тим не игра исто, можда само Раал, али тако је како је. Ја сам њима говорио да је акценат одбране мора бити на Лоу и Шилдсу кои су главни играчи, ово је пример како се игра. Морамо да кренемо да добијемо утакмице на страни. Следе нам три утакмице на страни, прво Каунас, онда Валенсија и Мадрид - каже Жељко.

Дотакао се и свог колеге и пријатеља на клупи Арманија, Месине.

- Месина је мој велики пријатељ, ту не постоји ривалство већ само велико пријатељство. Ово је нереално на којој су они позицији, јер су они много добра екипа. Ми смо заједно створили заједницу тренера. Он у Арманију има велико поштовање, ја њему желим све најбоље - истакао је Обрадовић.

Месина: Просули смо млеко које смо музли скоро три четвртине

Тренер кошаркаша Олимпије Еторе Месина рекао је после пораза од Партизана да је његова екипа у финишу меча "просула млеко које је одлично музика три четвртине".

- Играли смо одлично до 26. минута, и без важних играча Миротића и Берона смо контролисали игру, имали велику предност, али онда смо онда шутнули канту и просули сво млеко које смо музли скоро три четвртине - рекао је Месина на конференцији за медије после утакмице.

Месина се осврнуо и на игру Партизана и атмосферу.

- Честитке Жељку (Обрадовићу) и Партизану на победи, играли су лоше већи део меча али се нису предали и искористили су на крају наше грешке и заслужено победили у феноменалној атмосфери - додао је Италијан.

Одговорио је Месина и на питање о дужини паузе Николе Миротића који је ван строја због повреде Ахилове тетиве.

- Миротић се неће вратити на терен сигурно још неколико недеља, а следеће недеље ће имати нови преглед на ком ће се утврдити тачна дужина паузе - закључио је Месина.

EUR/RSD 117.0706
Најновије вести