ЖКК 021: Искуство Мишељићеве за ВАБА лигу

Женски кошаркашки клуб 021 довео је пето појачање за нову сезону, пошто је уговор потписала репрезентативка Босне и Херцеговине Милина Мишељић.
Milina Miseljic/ZKK 021
Фото: ЖКК 021/ Милина Мишељић

Она у новосадски тим долази из Црвене звезде, а пре тога је наступала за Цеље.

- Дошла сам у клуб који има велике амбиције. До сада су у првенству показале да као колектив имају чврст карактер, велику жељу за трофејима, а од ове сезоне наступају и у ВАБА лиги. Ту сам да се заједно с читавим тимом борим за остварење овогодишњих циљева. Радујем се поновном повратку на терен после ситуације изазване вирусом Ковид-19 - рекла је Мишељићева.

Двадесетдвогодишња девојка, рођена у Требињу, с Звездом је освојила три државна првенства и два Купа, док је с Цељем четири пута била првак Словеније. Са оба клуба је наступала у ВАБА лиги - регионалном такмичењу у ком ће ове године учествовати и 021.

- Њено искуство у регионалном шампионату много ће нам значити, јер четири пута играла је полуфинале ВАБА лиге. Изванредан је шутер, покрива позиције крила и крилног центра. Веома је искусна за своје године, има изражену радну етику и жељу да напредује. Истински је професионалац, који увек даје максимум - казао је Александар Јовановић, тренер новосадске екипе.

За 021 су пре Милине потписале Катарина Јаковљевић, Лена Радуловић, Анастасија Подунавац и Маријана Зукановић, док су екипу напустиле Ана Илић, Теодора Требовац и Драгана Радовић.

С. Рудакијевић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести