ЗНАМО ШТА НАС ОЧЕКУЈЕ У МАДРИДУ, БОРИЋЕМО СЕ ЗА СВАКУ ЛОПТУ истиче кошаркар Црвене звезде Адам Ханга

Кошаркаш Црвене звезде Адам Ханга изјавио је да очекује тежак меч против Реала и истакао да ће играчи "црвено-белих" дати максимум на утакмици у Мадриду.
1
Фото: Cibona/Ivana Dergez

Кошаркаши Црвене звезде гостоваће сутра од 20.30 часова екипи Реала у 32. колу Евролиге. Реал је први на табели Евролиге са 25 победа и шест пораза.

"Играмо против тима који је првак Евролиге и који има сјајан тим. Знамо да играмо против најбољег тима у такмичењу и сходно томе очекујемо тежак меч. Знамо шта нас очекује, али не желимо да се предамо, већ да се боримо за сваку лопту и дамо свој максимум. Наравно да желимо да победимо, да је другачије не бисмо били професионалци", рекао је Ханга на конференцији за медије у Београду.

Он је играо за Реал од 2021. до 2023. године.

"У Реалу сам провео две прелепе године, много лепих успомена, много трофеја и сигурно ће бити емотивно за мене. Ово је први пут да ћу играти против њих, али на крају крајева ми смо, понављам, професионалци и даћу све од себе", истакао је Ханга.

Црвена звезда се налази на 16. месту на табели Евролиге са 11 победа и 20 пораза.

"Сигурно нас чека једна тешка и захтевна утакмица, једно од тежих гостовања ове сезоне. Екипа која је обезбедила прво место, сигурно да неће да буде лако. Што се нас тиче више нисмо у трци за првих десет, немамо више тих амбиција у резултатском смислу, али сигурно је да ћемо у Мадрид отићи растерећено. Надам се да ћемо тако и одиграти и да ћемо пружити што бољу партију", рекао је кошаркаш Црвене звезде Далибор Илић.

Он је истакао да сви играчи Звезде морају да дају максимум у Мадриду.

"Морамо тимски да одиграмо, свако од нас да да максимум. Требало би да зауставимо њихову игру у транзицији и тај брз проток лопте да уведемо што више у игру пет на пет и наравно да испоштујемо све задатке како би их зауставили", додао је Илић.

До краја регуларног дела сезоне Евролиге биће одиграна још три кола.

"Играмо против јако квалитетних противника. Евролига је сама по себи квалитетна, та последња три кола нам доносе мечеве са тимовима из самог врха тако да можемо да искористимо као увертиру за наставак сезоне, а то је плеј-оф АБА лиге. Сигурно је да ће нам такве утакмице доста значити", закључио је Илић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести