Звезда: Нова утакмица или крај АБА лиге

БЕОГРАД: Кошаркашки клуб Црвена звезда огласио се вечерас саопштењем после казне АБА лиге због неодласка на утакмицу против Будућности у Подгорици, са јасном поруком - или нови меч или крај АБА лиге.
kk crvena zvezda
Фото: KK Crvena zvezda

"КК Црвена звезда мтс је своје разлоге да не отпутује у Подгорицу и свега што је претходило тој одлуци, јасно навео на конференцији за медије у понедељак. Догађаји након тога само су донели потврду исправности одлуке клуба да због више силе не отпутује у Подгорицу. Зато очекујемо хитно одлучивање Председништва АБА лиге овим поводом и одлуку од одигравању нове утакмице без икакве казне. Све остало - означиће крај АБА лиге", наводи се, између осталог, у саопштењу црвено-белих.

Дисциллинска судија АБА лиге регистровао је данас меч 20:0 за Будућност, а Звезду казнио са 20.000 евра и бодом минуса.

"Уколико Председништво АБА лиге донесе позитивну одлуку о захтеву КК Црвена звезда мтс и одложи утакмицу, одлука о кажњавају која је условна, не важи", наводе са Малог Калемегдана.

Звезда наглашава и да у одлуци дисциплинског судије постоје бројне контрадикторности, попут оне у којој се наводи да „према извештају делегата, свим дописима и председнику АБА лиге Домагоју Чавловићу, лига није донела никакву одлуку од одлагању утакмице“?

"КК Црвена звезда мтс је јасно и гласно навела у својим дописима, приговорима и допунама да није добила никакву одлуку АБА лиге да утакмица у Подгорици МОЖЕ ДА СЕ ОДИГРА у предвиђеном термину дана 30. децембра 2019.године", поручују црвено-бели.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести