Звезда после драме боља од Партизана за финале Купа

Великим преокретом кошаркаши Црвене звезде савладали су Партизан у вечитом дербију полуфинала Купа “Радивој Кораћ” и у недељу од 21 час бориће се за трофеј против Меге.
z
Фото: kss.rs

Екипа Дејана Радоњића губила је у већем делу утакмице, у једном тренутку у трећој четвртини и 11 разлике, али је пред крај тог дела заиграла боље и искористила пад у игри великог ривала. У последњој деоници режирала је егал, први пут је и повела, а драму је после резултатске клацкалице решио Давидовац са линије слободних бацања осам секунди до краја. Није било последњих година уобичајено да ова два противника гледамо у окршају пре финала. Прошле сезоне су се састали у борби за пехар и црно–бели су после, тешком муком избореног, продужетка на крају пригрлили “Жућкову левицу”. Сашо Филиповски могао је да рачуна на Радета Загорца у дербију, иако је због мање повреде био под знаком питања, док је Дејан Радоњић с друге стране, био десеткован јер су петорица играча заражена коронавирусом – Волден, Хол, Ноко, Рит и Колом. Партизан је водио главну реч од почетка, шутерски веома расположен и ефикасан у првом полувремену, а црвено–бели су се мучили с промашајима. На одмор су црно-бели отишли са шест разлике (46:40) да би у трећој деоници имали и највећих 11 поена вишка (51:40). Звезда се полако враћала у игру, а “закувала” је ствари у последњих 10 минута. Додала је гас, коначно се распуцала и опасно ривалу дисала за вратом. Црно–бели су упали у проблем са изгубљеним лоптама, ређали су грешке, а тројком Лојда црвено–бели су и повели први пут 71:70. Уследила је резултатска клацкалица, а у узбудљивој завршници тачку на драму ставио је Давидовац са линије слободних бацања.

К. Б.

Партизан Црвена звезда 78:79 (27:22, 19:18, 12:15, 20:24)  

НОВИ САД: Велика дворана Спенса, без присуства публике, судије: Белошевић, Јовчић, Николић.

ПАРТИЗАН: Мика 11, Пејџ 16, Дангубић 9, Јарамаз 18 (9ас), Величковић 3, Загорац 5, Перкинс 3, Јанковић, Радовановић, Томас 9 (6ск), Трифуновић, Мозли 4.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Лојд 24, Ускоковић 9, Лазић, Јагодић–Куриџа 5, Кузмић 6 (7ск), О’Брајант 10, Вујичић, Давидовац 17, Раданов, Добрић 1, Симоновић 5, Симанић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести