Ковиљчани у Војвођанској лиги - југ

Шајкаш – Железничар 2:0 (0:0)
fudbal lopta pix
Фото: pixabay.com

 Шајкаш из Ковиља, другопласирани тим у Новосадској лиги, у реванш утакмкици баража за улазак у Војвођанску фудбалску лигу-Југ, против гостију Железничара из Инђије (другопласирана екипа Сремске лиге), славио је са 2:0.

То је било довољно да од јесени се нађе у вишем рангу, иако је у првој утакмици у Инђији, изгубио 1:3.

Гости су се преставили у квалитетном издању, играли су чврсто у одбрани, а на средини игралишта су све акције домаћина у зачетку прекидали. Домаћини су у меч ушли помало нервозно, а тако су играли готово цело полувреме. Праву шансу имали су гости у 42. минуту. Владан Нинић је снажно тукао лопту, тако да је голман Милош Мандић, успео само да је скрене у корнер, који гости нису искористили. И домаћин је у финишу првог дела имао шансу. Никола Живанов је прецизно шутирао, али на срећу голмана гостију Милоша Благојевића, лопта завршила на стативи.

У наставку меча домаћини су се разиграли. Имали су неколико добрих прилика да матирају Благојевића, али нису успели у намери. Гости су и у наставку играли чврсто у одбрани и даље покушавали да зауставе све нападе домаћина на средини терена. Опет су имали први шансу да поведу. Лукач је тукао из повољне ситуација, а голман домаћих Мандић, иако је неспретно интервенисао успео је да додирне лопту таман толико да спречи лопти да уђе у мрежу. Ређале су се шансе Марка Николиша, потом гостију два пута Боснића, Јерковића... Гости су успевали све до 87. минута да одрже резултат 0:0, који их је водио у виши ранг. Да би онда играчи Шајкаша преко Веселиновић повели, који је искористио смушеност гостујуће одбране, после дубинске лопте, претрчао Владана Нинића, и рутински послао лопту у гостујућу мрежу.

У надокнади времена, у 94. минуту Веселиновић је још једном стигао дубинску лопту пре одбране гостију. Стоврила се велика гужва пред голом гостију, а потом одбијену лопту Веселиновић је стигао у брзини да пошаље у небрањени део мреже. И тако, свој тим увео у виши ранг. На игралишту је све експлодирало, од одушевљења домаћих навијача, славља и весељеља.

Да је и Железничар изборио пласман у виши ранг не би било незаслужено.

Б. Рокнић

КОВИЉ: Игралиште Шајкаша, гледалаца 1.500, судија Мрђа (Панчево).Стрелци: Веселиновић у 87. и 94. минуту.Жути картони: Алимпић, Заов, Веселиновић, Перић, Станковић (Шајкаш), Благојевић (Железничар).

ШАЈКАШ: Мандић 7, Гојков 7 (Малешевић 7), Павков 7, Алемпић 7, Заов 7, Маљурић 7 (Перић 7), Котуљач 7 (Живанов 7), Карас 7 (Станковић 7), Веселиновић 9, Николаш 7, Играчев 7 (Ковачевић 7).

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Благојевић 7, Грковић 7, Бранковић 7, Нинић 7, Вучковић 7 (Јерковић 7), Трбовић 7, Суџум 7, Димитријевић 7 (Боснић 7), Дубајић 7, Караћ 7, Лукач 7 (Каурин 7).       

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести