Крем војвођанског спорта на Новосадском сајму

Покрајински секретаријат за спорт, у сарадњи са Спорстким савезом Војводине и Заводом за спорт и медицину спорта, окупио је крем војвођанског спорта, освајаче олимпијских, светских и европских медаља и приредио несвакидашњи угођај посетиоцима Новосадског сајма.
20171005_105448
Фото: Dnevnik.rs

Уз велики део златне генерације одбојкаша из Сиднеја, били су ту веслачи, кајакаши, стрелци, рвачи, дизачи тегова, каратисти, атлетичари, сви они који су обележили и обележавају успешну епоху спорта у Покрајини, а домаћин је био некада одбојкашки репрезентативац, а сада покрајиснки секретар за спорт Владимир Батез. Лепо је било дружити се с таквим спортским величинама, али поред упознавања и дружења, истакнуто је да су сви на истом задатку, а то је унапређење спорта по којем је наш део Панонске равнице познат.

„Велико нам је задовољство што су наши најбољи спортсти, освајачи одличја, нашли времена да се појаве на штанду Покрајинског секретаријата за спорт и да дају подршку читавом систему спорта. Људима је увек драго када велика спортска имена виде ван спортских борилишта и који промовишу нашу земљу на најбољи могући начин деценијама уназад. Може се рећи да је спорт бренд број један код нас и ово су ретки тренуци када успевамо да се окпуимо и у опуштеном тону поразговарамо, али и дамо јдни другима подршку да промовишемо спорт јер смо сви на заједничком задатку. Све је у принципу спојених судова, нема врхунског спорта без базе, школског спорта, а он децу усмерава децу ка клубовима. Наш задатак је да успоставимо најстручнији рад с млађим категоријама и да цео систем у Покрајини, на челу с нашим Секретаријатом, Заводом и да препознамо шта је оно најбитније“, рекао је Батез.

Батез сматра да постоји и велика морална обавеза врхунским спортиста, признатих у нашој земљи, да се укључе у рад кроз институције и да пренесу своје знање млађим нараштајима.

„Желимо све да подигнемо на виши ниво, само тако можемо да наставимо континуитет врхунских резултата. Практично смо постали светско спортско чудо у више од десет грана спорта, када се погледа број становника и инфраструктура, улагања, никоме није јасно који је то ген који пресуђује. То је за сада добро чувана тајна, а наставићемо у истом стилу. Говорећи само о одбојци, данас је ту много олимпијских медаља, моји пријатељи и нкадашњи саиграчи дошли су овде да поздраве друге, да им пренесу знање, а драго ми је што је већина, после успешних каријера, остала у спорту. То је нешто што треба да чувамо, систем спорта мора да почива на јаким клубовима и јаким личностима, иако није лако руководити у спорту, али мислим да сви ми врхунски спортсти имамо и моралну обавезу да помогнемо како можемо. Нама се држава одужила кроз национална признања, кроз статус који смо добили и, без обзира што сам репрезентативну каријеру завршио пре 15 година, људи нас уважавају, као и данашње генерације које својим резултатима буде понос код свих нас“, рекао је Владимир Батез.


Председник ОСС Зоран Гајић: Нови Сад је препознатљив по спорту

Председник Одбојкашког савеза Србије Зоран Гајић велики део живота и каријере везао је за Нови Сад, а сада је на челу једног од најуспешнијих Савеза у нашој земљи.

„Ваздух и атмосфера у Новом Саду је некако другачија када је спорт у питању, зрачење спорта, људи и резултата, подршка. Спорт је толики интегрални део овог града и Покрајине уопште да не може да се замисли без спортиста који су их репрезентовали. Велика је истина да је Нови Сад широм земаљске кугле најпознатији по спорту и велико хвала сима који су учестовали у таквој врсти препознавања. Младим спортистима желим срећу у будућности јер њихово време тек долази“, истакао је Гајић.


Председник Спортског савеза Војводине, такође бивши одбојкаш, Слободан Бошкан поздравио је све окупљене спортисте.

„Веома ми драго што су дошли врхунски спортисти, што су имали прилику да причају о својим успесима, својим напорима и свему ономе што радите током каријере. Имао сам успешну играчку каријеру, касније сам кренуо у играчке воде, али одлучио сам да се ратим у Србију и да пробам да, све оно што је уложено у мене, вратим кроз ангажман у Спортском савезу Војводине. Обухватамо све спортове и даћемо све што можемо како бисмо обезбедили што боље услове за све спортисте да наставе да проносе добро име Војводине и Србије на такмичењима у иностранству“, истакао је Бошкан.

Били су на окупу великани спорта Дане Корица, Михаил Дидаш, Марко Новаковић, Марко Томићевић, Миленко Зорић, Бора Сибинкић, Милица Старовић, Антонија Нађ, Душан Домовић Булут, Давор Штефанек, Кристијан Фрис, Тијана Јандрић, Александра Ивовшев, Васа Мијић, Андрија Герић, Ђорђе Ђурић, Ђула Мештер, Зоран Гајић и многи други.

Текст и фото: М. Ристић

Фото: Ф. Бакић

Фото: Дневник (Ф. Бакић)
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

 

Фото: Дневник (Ф. Бакић)
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести