Мађари граде стадион у Б. Тополи вредан 9,5 милиона евра

Фудбалска инфраструктура у Србији ускоро ће бити побољшана за нови стадион и савремене пратеће објекте Фудбалске Академије у Бачкој Тополи,

која се гради захваљујући донацији Фудбалског савеза Мађарске у износу од 9,5 милиона евра.

Како је саопштено из клуба ТСЦ Бачка Топола (некадашњи АИК), члана српске лиге, коме је намењена донација, Академија ћед бити прилика да се развијају млади фудбалери.

Власник главног спонзора ТСЦ Бачка Топола, компаније САТ-ТРАКТ и члан Извршног одбора ФСС Јанош Жембери истакао је да ће Фудбалска академија бити централно место за даљу популаризацију фудбала у Бачкој.

"Средства од донације користиће се за изградњу централног терена Академије у Бачкој Тополи. То ће бити нови стадион, као и пратећи објекти који ће испуњавати високе стандарде и захтеве данашњег фудбала”, рекао је Жембери.

У Академији ће бити потпуно опремљена теретана, сауна, као и соба за мерење оптерећења играча. Биће изграђена и четири помоћна терена, од којих ће три бити са вештачком травом, а један ће током зиме бити покривен.

Планирано је да сви радови на објектима Фудбалске академије у Бачкој Тополи буду завршени у року од две године.

У Бачкој Тополи су поникли многи познати фудбалери, попут Звездан Терзића, Златка Крмпотића, Николе Жигића, Андрије Калуђеровића и тренутно најбољег српског играча Душана Тадића.

EUR/RSD 117.2028
Најновије вести