На борилиштима сто џудиста

Џудо клуб Змај из севернобанатског места Српског Крстура био је 12.пут домаћин и организатор турнира, на коме се окупило 100 такмичара млађих узраста из 12 клубова из

 Србије, Мађарске и Словеније. Турнир је приређен захваљујући ентузијастима Змаја и подршци општине Нови Кнежевац, МЗ Српски Крстур и спонзора.

Турнир је отворио наш прослављени мајстор џудо спорта Славко Обадов, а учеснике су у име домаћина поздравили председник новокнежевачке општине Радован Уверић и народни посланик у републичком парламенту Радован Јанчић из Српског Крстура.   На два борилишта у фискултурној сали Основне школе “Јован Јовановић Змај” надметали су се џудисти из  Кикинде, Зрењанина, Новог Сада, Турије, Врбаса, Бачког Јарка, Кањиже, Бечеја, као и гости из Сегедина (Мађарска) и словеначке варошице Белтинци.Пехар за најуспешнији клуб припао је члановима ЏК Тратник из Белтинаца.

Клуб из Белтинаца, који предводи председник Исток Јеребич, донео је домаћинима из Српског Крстура на поклон осам кимона, на чему се захвалио председник Змаја Рајко Тодоровић. Пехар за најмасовнији клуб добио је зрењанински Пролетер, пехари су додељени најбољим појединцима у конкуренцији полетараца, млађих и старијих пионира, а најуспешнији су окићени медаљама.  За најбоље полетарце и полетарке пехаре су понели Ален Тировић (Словенија) и Наташа Гаџић (Турија), код млађих пионира и пионирки Сергеј Костелник (Тори, Врбас) и Каја Балер (Словенија), а код старијих пионира и пионирки Лука Хевеши (Тори, Врбас) и Милана Лишић (Џунс, Нови Сад).

М. Митровић

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести