Новосадска лига: Пролетер - Сусек 7:1 (3:0)

Фудбалери Пролетера надиграли су своје комшије у свим елементима, који су покушали само на почетку да парирају разиграним домаћинима.

БАНОШТОР: Игралиште Павлиш, гледалаца око 100, судија: Грмуша (Петроварадин), стрелци: Хаyић у 4. Лукаја у 15. М. Аyић у 42. и 50. Козарчић у 83. и 85. Бошњаковић и 90. за Пролетер, а Сапунyић у 69. минуту за Сусек. Жути картони: Н. Крстић (Пролетер).ПРОЛЕТЕР: Бројчин -, Н. Крситћ 7, Јеремић 7, Човић 7, С. Крстић 7, Хаyић 8, Митровић 7 (Силбашки 7), М. Аyић 8, Лукаја 7 (Михајловић 7), Лаловић 7 (Козарчић 8), Бошњаковић 7.
СУСЕК: Лаловић 5, Шовљански 6, Ђуришић 6, Спасић 5, Н. Нићетић 5 (Стојановић ), Томић 5, Бреберина 5, Ђ. Нићетић 5, Сапунyић 6, Војиновић 6, Рожа 6.
Фудбалери Пролетера надиграли су своје комшије у свим елементима, који су покушали само на почетку да парирају разиграним домаћинима. Велики значај имала је ова утакмица, па су играчи Пролетера свих 90. минута били сконцентрисани. Серију лепих голова отворио је млади Хаyић већ у 4. минуту, а тачку на голеаду ставио је голгетер Бошњаковић у 90. минуту.

Баношторци су знали да прославе високу победу и опстанак у лиги, дружили су се све до зоре  заједно с навијачима. 

Д. Об.- Б. Ст.

Железничар - Софекс 1:4 (0:2)

НОВИ САД: Игралиште Железничара, гледалаца 100, судија: Живковић (Нови Сад), стрелци: Божић у 85. за Железничар, а Леђанац у 8. Секеруш у 25. и 59. и Мрђан у 87. минуту за Софекс.
ЖЕЛЕЗНИЧАР: Мкртичјан, Васојевић, Бураји, Поповић (Се. Хаyи), Стојков (Томов), Ушћумлић, Божић, Јевтић, Са. Хаyић, Чорда (Самарyија), Плавшић.
СОФЕКС: Мандић, Мрђан, Попадић, Милић, Шкрбић, Сапањош (Милаковић), Мајки, Бубуљ, Леђанац, Радин, Секеруш.
Првак се победом опростио од овог ранга такмичења. Није се дуго чекало на вођство Футожана, јер је у 8. минуту Никола Леђанац био неумољив. До полувремена у стрелце се уписао и неухватљиви Марко Секеруш. Исти играч у наставку је другим голом повећао резултат. Успели су домаћи пет минута пре краја да постигну једини гол. Два минута касније Петар Мрђан је савладао голмана Железничара за убедљиви тријумф.

М. По.

Омладинац - Фрушкогорски партизан 2:1 (0:1)

СТЕПАНОВИЋЕВО: Игралиште Омладинца, гледалаца 150, судија: Прашовић (Нови Сад), стрелци: Томљановић у 75. (из пенала) и 81. за Омладинац, а Девић у 5. минуту (из пенала) за Фрушкогорски партизан. Жути картон: Каиш (Фрушкогорски партизан).
ОМЛАДИНАЦ: Станковић, Савић, Батар (Максимовић), Крстић, Пецељ, Аврамовић, Пуповац, Стојановић, Макарић (Ристић), Томљановић, Јовановић (Живковић).
ФРУШКОГОРСКИ ПАРТИЗАН: Иличић, Д. Девић, Симић, Макивић, Илић, В. Девић, Грубишић, Миловановић, Каиш (Подрашчанин), Кантар, Пролић.
Пружила је екипа из Буковца жесток отпор домаћину. Била је много агилнија у првом полувремену што је резултовало вођством. У 5. минуту голман домаћих срушио је нападача гостију, а сигуран реализатор најстроже казне био је Дејан Девић. Мада су још у првом полувремену пропустили неколико прилика, а и у наставку се стезао обруч око гола Иличића, домаћи су тек уласком искусног Саше Живковића и Максимовића у последњих петнаест минута дошли до победе.

М. По.

Шајкаш - ТСК 1:2 (1:0)

КОВИЉ: Игралиште на Ади, гледалаца 100, судија: Сабо (Нови Сад), стрелци: Мајурић у 40. за Шајкаш, а Зељковић у 49. и Перендић у 61. минуту за ТСК. Жути картони: Заов, Мајурић, Карас (Шајкаш), Томић, Ковачевић, Плевић, Козомора (ТСК). Црвени картон: Карас (Шајкаш).
ШАЈКАШ: Рогић, Гојков, Заов, Божокин (Радивојевић), Рулић, Мајурић, Павков (Котуљач), Карас, Паунић, Михајловић (Николаш), Панић.
ТСК: Плевић, Илић (Самарyић), Марковић, Стојановић, Варга, Зечевић (Томић), Козомора (Лаушев), Перендић, Милетић, Ковачевић, Зељковић.
Екипа из Ковиља пропустила је прилику да победи, сама је одлучивала о својој судбини. На полувремену имала је гол предности после поготка Милана Мајурића, али је у наставку знатно попустила па су Темеринци најпре голом Зељковића изједначили, а потом и Немање Перендића повели.
Сви напори домаћих да барем стигну до ремија остали су безуспешни, па ће момци Мирослава Фирића морати да стрепе, јер ће све зависити да ли ће Индекс у баражу против Првог маја из Руме изборити пласман у Војвођанску лигу. У супротном Ковиљчани ће морати поново у нижи ранг такмичења. 

М. По.

Индекс - Виноградар 3:1 (2:1)

НОВИ САД: Ђачко игралиште, гледалаца око 200, судија: Павићевић (Нови Сад). Стрелци: Добријевић (аутогол) у 7, Вукадиновић у 30. и Р. Першај у 90. за Индекс, а Ракочевић у 40. минуту за Виноградар. Жути картони: Л. Першај, Божић, Вукадиновић, Станковић (Индекс), Буквић, Шовљански (Виноградар). 
ИНДЕКС: Сувара 8, Косец 7, Старовлах 7, Самарyић 7, Божић 7, Радовић 7, Л. Першај 7 (Убовић 7), Златковић 7, Којадиновић 7 (Р. Першај 7), Вукадиновић 8, Ћук 7 (Станковић 7).
ВИНОГРАДАР: Шовљански 6, Буквић 6, Мрвчин 5, Ракочевић 7, Добријевић 6, Марјановић 6, Џарић 7, Кузмановић 6, Петковић 6 (Стојановић 6), Милосављевић 6, Окиљевић 7.
Индекс је повео аутоголом Добријевића у седмом минуту. Ћук је са десне стране упутио оштру лопту по земљи а штопер домаћих је неспретно интервенисао. Други гол постигао је Вукадиновић у 30. минуту након соло продора по левој страни, нанизао је неколико играча одбране и савладао шутем голмана Шовљанског. Гости су смањили преко Ракочевића у 40. минуту, одличну лопту примио је иза одбране Индекса, нашао се сам испред голмана и погодио гол.
Виноградар је пропустио неколико изгледних прилика: у 17. минуту Петковић је шутирао мало поред стативе, Милосављевићу је Сувара одбранио зицер у 37. минуту, када је тукао главом после корнера, а у 64. минуту голман Индекса одбранио је шут Кузмановића из близине. У 90. минуту контру Вукадиновића испратио је Р. Першај и погодио као увертиру за бараж.             

М. Ковачевић

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести