Андреа Калман, капитен ЖОК Нови Сад: До Суперлиге можда и са првог места

Одбојкашице Новог Сада су на путу да обезбеде елиту, други пут у историји клуба, и следеће сезоне заиграју са најбољим тимовима у земљи.
odbojka
Фото: ЖОК Нови Сад

Жуто–плаве су на другом месту на табели Прве лиге Србије са 13 победа и два пораза, а екипа коју је преузела Данијела Кијац Вуловић сигурним кораком тежи да сачува ту позицију како би као једна од три првопласиране отишла у Суперлигу.

– Од почетка сезоне смо, наравно, желеле да будемо што боље пласиране, али у екипу смо дошле нас три нове играчице, па и тренер и требало је времена да се коцкице сложе.  У првих неколико утакмица проналазиле смо игру и ритам и тамо негде од четвртог кола све је почело да долази на своје. Чим је кренуло мало боље аутоматски су и амбиције порасле – рекла је капитен Новог Сада Андреа Калман, која је после годину дана паузе поново у жуто–плавом дресу.

Остало је да се одигра још седам кола пре коначног пресека стања на табели. Сада је испред Новосађанки само Јединство из Ужица са истим скором.

– Тренутно се налазимо тамо где нам је и место. Јединство јесте најискуснија екипа у лиги  и самим тим смо ми испод њих, али с обзиром на то да смо недавно победиле у Ужицу, ако останемо у овом ритму, мислим да нам је друга позиција загарантована, а ако буде све како треба можда и прво место – поручила је Калман, која је поникла у Новом Саду и пре две сезоне била у тиму који је први пут изборио Суперлигу.

Управо су дуели против Ужичанки били, по њеном мишљењу, најтежи. У првом у Спенсу су домаће у тај–брејку остале без победе, али су се пре две седмице реванширале истом мером.

– У тим утакмицама смо се физички и психички истрошиле. Увек су, међутим, екипе попут Борца из Чачка и друге слабије рангиране превише мотивисане и борбене против тимова из горњег дела табеле. Сада нас очекује гостовање Златибору, ког смо победиле 3:2 у Новом Саду. То је добра екипе, коју увек подржава доста навијача и морамо максимално концентрисано да одиграмо. Нема опуштања ни против једног ривала – додала је Андреа Калман.


Женски тренер новина

Ове сезоне Нови Сад је преузела Данијела Кијац Вуловић, која је прошле одвела Клек у елиту.

– Први пут имам женског тренера и било ми је узбудљиво када сам сазнала да ћемо сарађивати. Данијела има свој начин рада, на нама је да све што захтева урадимо и испоштујемо и сада су ту резултати – рекла је Андреа Калман.


К. Бугарски

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести