Бранко Копитић најперспективнији одбојкаш у минулој години

У друштву великих имена попут Тијане Бошковић, најбоље одбојкашице света и Срећка Лисинца, носиоца игре репрезентације Србије, нашао се и Бранко Копитић (19), члан Новог Сада Манекса.
ОСС/ Млади коректор добио признање од ОСС
Фото: ОСС/ Млади коректор добио признање од ОСС

Млади коректор добио је признање Одбојкашког савеза Србије за најперспективнијег играча у 2022. години, док је поменуто двоје проглашено за најбоље у години за нама.

Копитић, који је из Обреновца дошао у новосадску Војводину као кадет 2019, био је део првог тима црвено–белих који је на крају прошле сезоне с клупе водио садашљи шеф стручног штаба Слободана Бошкана одбранио титулу шампиона државе, а у јуниорском саставу великана из Српске Атине, освојио је прво место у Другој лиги Србије и самим тим је обезбеђен улазак у Прву лигу, други најјачи ранг код нас. Ове сезоне Бранко је прешао  на позајмицу у Вошину филијалу, Нови Сад Манекс, који је дебитант у Суперлиги.

– Током целе године, почевши од јуниорске екипе Војводине од које сам и кренуо, до краја када сам са Новим Садом завршио на једанаестом месту на табели елитног ранга, трудио сам се и давао максимум. Сматрам да сам доста напредовао, јер сам прошле сезоне са оба Вошина тима завршио на врху табеле, а са репрезентацијом Србије у Убу сам успешно одрадио квалификације за Европско првенство, а тамо смо могли боље од десете позиције. На свакој утакмици и такмичењу научио сам нешто ново и значи ми што само приказао добре партије – истакао је у разговору за “Дневник” Копитић.

Он је носио национални дрес у пионирском, кадетском и јуниорском узрасту, а ове и прошле сезоне био је на припремама и са млађим сениорима. Из Обреновца је у Српску Атину стигао као примач, позиције на којој је био МВП пионирског државног првенства, да би потом прешао на место коректора. У кадетима Војводине радио је са тренером и тада селектором Страхињом Козићем, потом са Марком Наранчићем у јуниорима, па и Бошканом у првом тиму шампиона, а сада је под руководством Неџада Османкача у Новом Саду.

– Он је одличан тренер, има велико искуство, радио је и у иностранству и зна како треба са младим играчима – рекао је Копитић.

А управо је састав плаво–белих релативно млад и то у дебитантској сезону у Суперлиги. После 11 утакмица Новосађани су претпоследњи са три победе и осам пораза, а могли су и више. Нису пружили очекивани отпор, а далеко да су се борили за тријумф против Јединства из Старе Пазове, које им је конкурент у трци за опстанак, а били су надомак изненађења против Партизана када су водили 2:1, а изгубили су у тај–брејку.

– Млада смо екипа и наравно да долази до пада концентрације. Са црно–белима, којима смо у првој утакмици узели сет, сада смо кренули добро, били смо мотивисани, али то није био случај против Пазовчана, као и са Рибницом и Радничким. Искрено се надам да се то неће више догађати у наставку сезоне. Млади смо, треба доста да радимо и трудимо се, а надам се да ћемо успети да се што више концентришемо и да ће све бити боље – поручио је Бранко Копитић.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести