Чешки одбојкаш Камил Баранек данас дебитује за Војводину

Још једну значајну препреку одбојкаши Војводине имају да пређу у 12. колу Суперлиге, а то је Партизан с којим се састају четврти пут ове сезоне.
1
Фото: Фото: ОК Тур/Фејсбук

За разлику од претходих сусрета, сада ће црвено-бели бити јачи за примача сервиса Камила Баранека, који је у четвртак у поподневним часовима стигао у Нови Сад и већ исте вечери одрадио тренинг.

– Ово је нови изазов за мене. Клуб је интересантан, са богатом историјом и желим да му помогнем да освоји титулу – поручио је Чех.

Он је дошао из француског Тура, потписао је уговор до краја сезоне, а појачање је на позицији са којом Новосађани кубуре већ дуже време.

– Имали смо сјајан први део сезоне у Француској, изгубили смо само последњу утакмицу и надам се да ћу на тај начин наставити и овде, већ данас против Партизана.

Баранек је имао прилике да игра у Србији. Изгубио је са Галатасарајем управо од Војводине у четвртфиналу Челенy купа 2015, који су потом црвено-бели и освојили, а састао се и у Београду са Звездом и Партизаном.

– Амбиције су високе. Лига шампиона је, такође изазов, у интересантној смо групи. Морамо да играмо најбоље што можемо, да се фокусирамо највише на технички део и успех ће доћи – рекао је Баранек.

Војводина ће се четврти пут састати са црно-белима ове сезоне. У сусрету финалиста плеј-офа у претходној борби за титулу, мотива неће мањкати јер је у игри и што боља позиција на табели, пошто су Београђани тренутно други, а црвено-бели трећи са победом мање. Партизан је у Новом Саду у трећем колу првенства славио убедљивих 3:0, да би потом на свом терену истим резултатом тријумфовао у првој утакмици полуфинала Купа Србије. У реваншу је уследио Вошин одговор, која је без изгубљеног сета први пут поразила црно-беле, али је ипак због поен количника остала без финала Купа.

Новосађани су у претходном колу изгубили од Црвене звезде у Спенсу (3:1), док се Партизан намучио да дође до тријумфа над фењерашем Таковом, ког је савладао тек после пет сетова.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести