Црвено-бели незаустављиви: Одбојкаши Војводине надиграли Млади радник за други тријумф у Суперлиги

Сломивши отпор Младог радника у егал завршници првог сета одбојкаши Војводине преломили су утакмицу другог кола Суперлиге и забележили су убедљиву победу.
odbojka
Фото: Дневник/Ф. Бакић

Црвено-бели су и у другом сусрету домаћег шампионата пред својим навијачима дошли до тријумфа максималним резултатом, укупно четвртим од почетка сезоне у свим такмичењима.

Пре само три дана млади састав тренера Марка Наранчића подигао је пехар Суперкупа победом над браниоцем трофеја Партизаном, али је успео да се одмори и концентрише на сусрет са Пожаревљанима.

Били су гости тврд орах у првом сету и после неколико преокрета одлука је пала у неизвесној борби поен за поен. Расположени Гмитровић је Војводини осујетио две сет лопте, али ју је и „частио“ грешком за трећу, коју је Савовски блоком реализовао за 1:0.

На почетку друге деонице, Вошини играчи на позајмици у Пожаревцу, Антуновић и Перовић, били су задужени за вођство гостију, али је све пало у воду пошто је Млади радник нанизао грешке којим је погурао домаћина ка преокрету, а потом су се Новосађани за све питали.

Лако су повећавали вођство, имали су великих 21:15 и нашли су се на корак од тријумфа – 2:0. Одиграли су црвено-бели у даху трећи сет, ривалу нису пружили ни трачак наде да може до повољнијег резултата и тако су оправдали улогу фаворита у овом дуелу.

Војводина у следећем колу иде на прво гостовање у Суперлиги, у Ниш.

Војводина – Млади радник 3:0 (27:25, 25:18, 25:14)

НОВИ САД: Велика сала Спенса, гледалаца: 200, судије: Цветковић, Зотовић (Београд).

ВОЈВОДИНА: Ђогић (либеро), Лагунџин, Бајандић 12, Милановић 1, Негић (либеро), Рудић 9, Елезовић, Убипарип 11, Станковић 10, Кокеза, Кисић, Дакић, Савовски 11, Копитић.

МЛАДИ РАДНИК: С. Ранковић, Кљајић, Перовић 11, Савић 3, Илић, Гмитровић 13, Мицић, Тонић 1, Стевић 5, Марковић, Антуновић 5, Трифуновић (либеро), Милошевић (либеро), Б. Ранковић.

Суперлига – друго коло

Борац (С) – Таково 0:3

Рибница – Ниш 2:3

Раднички – Ц. звезда 3:0

Јединство (СП) – Карађорђе 1:3

Војводина – Млади радник 3:0

Понедељак

Спартак (С) – Партизан (17)

 

К. Б.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести