Чудесни поен Вање Грбића из Сиднеја у Топ 5

ЛОЗАНА:  Историјски поен Владимира Грбића из финала одбојкашког турнира на Олимпијским играма у Сиднеју против Русије уврштен је у пет "невероватних потеза" у историји Игара који су нагледанији на Јутјубу.
anja grbi
Фото: EPA/FRANCK ROBICHON

Грбић је, у последњем одлучујућем сету при резултату 15:12 за Југославију,  скоком преко рекламе успео да ухвати лопту која се од нашег након сервиса од нашег примача одбила у аут. Акција је постом настављена лопта је враћена Русима, али је Грбић поентирао блокирајући смеч лопту Руса.

Међународни олимпијски комитет (МОК) на званичној Фејсбук страници уочи Новогодишњих празника поделио је неколико видео записа, а у категорији "невероватни моменти" сем Грбићевог поена који је трасирао пут до злата селекцији тадашње СР Југославије налазе се још четири.

То су наступ америчке гимнастичарке Симон Бајлс у Рију 2016, погодак аргентинског рукометаша Федерика Пизара против Данске, такође у Рију, гол јужноафричке фудбалерке Портије Модизе против Шведске у Лондону 2012. и освојени поен јапанског тенисера Кеја Нишикорија у Рију након што му је претходно испао рекет.

Дневник, агенције

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести