Давид Мехић поново у Војводини

И трећи пут на месту успеха. Примач Давид Мехић поново ће носити дрес Војводине НС семе и у црвено-белом дресу јуришати на домаће трофеје и играти Лигу шампиона.
mehic1
Фото: ОК Војводина

Мехић је дете Војводине, у којој је прошао млађе селекције, затим са првим тимом освојио три титуле, отишао у Француску, вратио се у Нови Сад, узео Куп Србије, четврту титулу и опет отишао да срећу окуша у иностранству. У минулој сезони био је члан Политехнике Лублин, са којом је играо Прву пољску лигу (један ранг испод Суперлиге), освојио прво место, кроз плеј-оф изборио пласман у највиши ранг и био један од кључних играча на путу до успеха.

Сада је Давид поново код куће, а дрес Војводине носиће у наредне две сезоне.

– Мехић је потписао двогодишњи уговор и заиста ми је драго из више разлога. Прво, заокружили смо причу на позицији пријема, а друго он је дете Војводине, поникао је овде, има неспоран квалитет који је нама потребан. Сигурно ће много значити екипи и нашој игри. Сада има и добро инострано искуство, јер је играо у Пољској и тамо се добро показао. Очекујем да период адаптације кратко траје, он зна све у вези са клубом, јасне су му амбиције, познато му је како радимо и функционишемо – истакао је шеф стручног штаба Слободан Бошкан.

Давид Мехић поручио је да је до договора дошло врло брзо и лако.

– Прошле сезоне сам играо у Пољској, имао прилику да се борим за прво место и то је било успешно. Такво искуство ми значи много на пољу самопоуздања, а генерално је Пољска оставила на мене јак утисак квалитетом и организацијом. Када је почела прича о повратку, одмах сам се заинтересовао. Наравно, Воша је мој клуб и лако смо се договорили. Драго ми је што се враћам кући. Одбојка је у Новом Саду спорт број један, навикао сам да играмо за трофеје, да имамо високе циљеве, а амбиције клуба и моје су апсолутно исте. Много значи и то када знаш да ћеш играти групну фазу Лиге шампиона, крећеш припреме са том идејом. Биће занимљиво, а време је да се почну бележити резултати и у Европи. Упознат сам и са тиме да је екипа доста промењена, али верујем да ћемо се сви брзо уклопити. У Војводини нормално да играчи буду део породице, тако да све то брзо дође на своје.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести