"Дневников" лауреат Вук Тодоровић: Година успеха и афирмације

НОВИ САД: Минулу годину ће по много чему памтити одбојкаш Вук Тодоровић, првотимац Војводине НС семе и репрезентативац Србије, јер је успехе низао у клупском и националном такмичењу. Шансу је  летос искористио у Лиги нација,  зарадио место у најбољој националној екипи и освојио злато на Европском првенству.
vuk todorovic
Фото: Dnevnik.rs

С Војводином је освојио трећу везану титулу, Суперкуп, а предводио је црвено-беле до пласмана у групну фазу Лиге шампиона. Све ово га је препоручило за место међу најбољима у „Дневниковом“ избору, да би затим био проглашен за најбољег спортисту Новог Сада.

Награде сваком пријају и оне су подстрек за наставак доброг рада. Желим да се развијам и да одбојкашки напредујем. Иза мене је година успеха и афирмације. Војводина игра добро, одбранили смо титулу, сада смо први на табели, а план је да освојимо све домаће трофеје. Коначно смо досањали сан о пласману у Лигу шампиона, стичемо искуство играјући са веома квалитетним европским екипама, што је веома значајно за будућност.Уз клупске успехе стигао је и репрезентативни, имам златну медаљу са ЕП, каже талентовани техничар.

Квалитетне партије овог дизача у домаћим такмичењима препоручиле су га селектору Слободану Ковачу да га уврсти у екипу за Европско првенство.

То је велика добит за мене, не само што смо освојили злато, већ сам имао прилику да радим са нашим  најбољим играчима, а зна се да је наша репрезентација међу најбољима на свету. Било је то дивно искуство, играти против неких од најбољих играча на свету и попети се на победничко постоље је био врхунац овогодишњих наступа.

Многи виде Вука као једног од играча који ће предводити национални тим у годинама које долазе.

Србија је, између осталих спортова,  земља одбојке. Можда тренутно нема толики број квалитетних младих играча као некада, али их има довољно за националну селекцију. Нас неколико млађих смо добили шансу да се опробамо у систему националног тима, а има још талената који чекају своју шансу. Верујем да ће Србија и у будућности бити успешна на великим такмичењима и када ова екстра успешна генерација сиђе са сцене. Има нас прилично који чекамо своју шансу да се истакнемо и покажемо у најлепшем  светлу на највећим светким приредбама, поручио је Тодоровић.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести