Доминација шампиона: Војводина НС семе – Спартак (С) 3:0

Нови Сад: Војводина НС семе – Спартак (25:14, 27:25, 25:9)
1
Фото: Dnevnik.rs

 

Одбојкаши Војводине НС семе реванширали су се Спартаку за пораз у завршници лигашког дела и стигли до 19. тријумфа у сезони. Резултат сведочи о снази и доминацији шампиона, а само је други сет био неизвестан. Сервиси и блок актуелног шампиона био је на врхунском нивоу, имали су домаћи чак 17 директних поена из сервиса, гости ниједан, док је однос у поенима из блока 8:6 за црвено-беле.

Распуцан је на почетку меча био Вучићевић, а када му се са сервис линије придружио Фундора, домаћи су повели 12:5. Неколико блокова црвено-белих и Суботичани су били разоружани те се наставило једносмерном улицом све до убедљивих 25:14.

После ас сервиса Мехића, Воша је дошла до осетне предности почетком другог периода игре (6:3), али су тада наишли мали проблеми са пријемом сервиса и гости су се разиграли. Вођени добрим сервисима Кецмана,  гости су направили серију 4:0 и повели 13:9, али су домаћи узвратили и пришли на пристојнију разлику. Миц по миц, стизали су црвено-бели, а асом Вучићевића коначно изједначили (20:20). Завршница је припала Кубанцу Фундори и Воша је трећу сет лопту претводила у 2:0.

Трећи сет био је прича за себе. Бомбардовао је Вучићевић са сервиса и повео домаће до вођства 7:0, оно је прекинуто само на поен, а онда је уследила канонада Мехића са сервис линије и вођство актуелног шампиона 17:1. Од тог тренутка сви су чекали крај меча, а он је веома брзо дошао за максимални тријумф Војводине.

М. Ристић

НОВИ САД: Мала сала СПЦ Војводина, гледалаца: 450, судије: Радовановић (Стара Пазова), Милошевић (Београд).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 5 (2 бл), Вучићевић 22 (7 ас), Брборић (л), Фундора 17 (5 ас), Шкундрић, Негић (л), Ковачевић 11 (6 бл), Вијецки, Кујунyић, Костић 1, Мехић 14 (4 ас), Радевић, Тодоровић.

СПАРТАК (С): Миловић (л), Арсеноски, Јунгић, Веселиновић 5, Пеић (л), Сеизовић, Симић 7, Медан 2, Кецман 4, Дулић, Тумбас 2, Илић 7.

Фото: Ф. Бакић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести