Одбојкаши Војводине НС семе отварају мини-лигу сусретом с Радничким

Одбојкаши Војводине НС семе завршили су лигашки део сезоне на првој позицији са скором од 16 победа и два пораза и већ се искристалисали на месту лидера све до полуфинала плеј-офа.
Vuk Todorovic
Фото: Вук Тодоровић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Имају Новосађани велику залиху у односу на најближег пратиоца Црвену звезду и могу да се посвете, како победама у мини-лиги, тако и брушењу форме за завршне борбе за нову титулу.

Шест првопласираних екипа ће се у наредних десет кола састати у двокружном систему, а најбоља четворка ће у полуфинале, по принципу први с четвртим, други с трећим.

У првом колу мини-лиге Новосађани ће на свом терену снаге одмерити с Радничким из Крагујевца који се показао као веома неугодан ривал и осокољени победом над београдским црвено-белима долазе у малу салу Спенса.


Бошкан: Важно је подизање форме

Спортски директор Новосађана Слободан Бошкан мишљења је да ће кроз мини-лигу Воша напредовати у игри и подићи форму за најважнији период сезоне.

„Мини - лига је новина, враћена је у такмичење после десетак година. Бодови из лигашког дела се преносе, шест екипа наставља да се бори за полуфинале и важно је то што у ове мечеве улазимо с прве позиције. Жеља нам је да наставимо с добрим партијама и да искористимо утакмице да се што боље припремимо за плеј-оф. Наш први противник је Раднички, који у Мини лигу улази са шестог места, што не значи да ће нам посао бити лак. У последња два меча савладали су Нови Пазар и Црвену звезду“, изјавио је Бошкан.


„Мини лига нам даје времена за рад до почетка плеј-офа. Настојаћемо да поправимо оно што треба, да још унапредимо игру и да будемо на жељеном нивоу за најважније дуеле. Као и увек, против Радничког идемо на победу, сви играчи су спремни и здрави. Крагујевчане морамо да схватимо веома озбиљно, у претходној утакмици савладали су Црвену звезду и то у нешто измењеном саставу, с новим коректором из Украјине“, рекао је шеф струке црвено-белих Синиша Гавранчић.

Дизач Вук Тодоровић указао је на то да Крагујевчани сигурно стижу мотивисани у Нови Сад, те да концентрација мора бити на највишем нивоу од првог  до последњег поена.

„У претходне две утакмице нисмо имали нешто проблема са њима, али ће они без сумње сада изаћи на терен с више самопоуздања и са жељом да нас нападну. Но, ми  треба да гледамо себе. Тренирамо јако, напорно  верујем да ће уз нашу добру игру, озбиљност и ангажованост доћи и победа.“

М. Ристић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести