Друга утакмица финала плеј-офа: Звезда дочекује Војводину

После првог двобоја одбојкаша Војводине НС семе и Црвене звезде у финалу плеј-офа београдски црвено-бели воде 1:0.
Miran Kujundzic na prijemu
Фото: Миран Кујунџић (на пријему), фото: Дневник (Ф. Бакић)

Звезда је искористила све слабости и поклоне ривала у сусрету у Новом Саду и начинила први корак ка титули, а данас је на програму други двобој који може много тога да одлучи. Ако Београђани искористе домаћи терен и дођу до вођства од 2:0 ставиће актуелног шампион на муке који би, у том случају, морао до три везане победе да би одбранио трофеј, а у случају да Воша слави, серија ће се наставити према  предвиђањима.

Екипе се одлично познају, па су се обистиниле речи капитена Београђана Влада Петковића да домаћи терен није предност, па шампион има права да се нада победи и изједначењу у серији. Тај сценаријо је најпожељнији за све оне који навијају за Вошу, а играчи су више пута током сезоне  доказали да су кадри за подвиге.

„Очекујем да на овој утакмици најпре поправимо игру, имали смо пуно прилика у пром мечу да тријумфујемо, поготово у уводном и последњем сету. Гледамо нашу страну мреже и размишљамо како да важне елементе, који су нас раније красили, доведемо на потребан ниво. Ту пре свега мислим на сервис. Верујем да можемо да тријумфујемо у гостима, као што је то Звезда учинила у Новом Саду, али за то ће нам требати виши ниво игре у односу на претходну утакмицу“, рекао је капитен Војводине НС семе Миран Кујунџић.

Капитен Звезде Владо Петковић истиче да нема еуфорије у његовом тиму.

„Направили смо велики корак, морамо да побољшамо неке елементе и да забележимо нову победу, ако је то могуће. Није било еуфорије после победе у првом мечу, а најважније је то што смо сви здрави и једва чекамо утакмицу“, рекао је Петковић.

Шеф струке Новосађана Синиша Гавранчић сматра психолошку припрему као пресудну за данашњи дуел.

„Треба нам бољи сервис и боље сналажење у завршницама сетова. Битна је психолошка припрема и индивидуално је то до играча. Важно је то увек, а посебно у плеј-офу када је потребно што пре заборавити све што је било и окренути се следећој утакмици“, рекао је Гавранчић.

Његов колега Томислав Кукањац жели другу победу.

„Добро смо отворили серију, али то је само почетак и све може да се промени. Ништа немамо у рукама, борба тек предстоји и само се надам да ћемо добро ући у меч. Атмосфера и мотивациј су  најважнији, јер је све остало познато“, казао је Кукањац.

Друга утакмица играће се у сали спортског центра Бањица од 18 часова, уз директан тв пренос. Трећи меч је у Новом Саду 29. априла, од 17.30 часова. 

М. Ристић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести