Финалe плеј-офа Суперлиге: Први сет одлучио победника

У првој утакмици финала плеј офа за одбојкаше између Војводине НС семе и Црвене звезде виђен је брејк, Војводина НС семе - Црвена звезда 1:3 (24:26, 18:25, 25:16, 23:25)
Vojvodina-Crvena zvezda/F. Bakic
Фото: Ф. Бакић

Београђани су мирнијом игром и уз веома мало грешака искористили све слабости актуелног шампиона и направили први корак ка титули. Испоставило се, да је први сет одлучио победника иако су могли Новосађани да сусрет одведу у тај-брејк.

Са три везана ас сервиса Вучићевића домаћи су повели 7:3 и најавили велику борбу од самог почетка. Мало по мало Звезда је по неким добрим сервисом, одбраном и контра нападом топила заостатак. Напади су били добри на обе стране али сервери нису били расположени, те је домаћин имао, чинило се, колосалну предност у самој завршници (21:18). Баш тада, шампион је почео да греши, најпре Вучићевић и то је Звезди донело изједначење (22:22) а онда и Кујунџић на сет лопти те је Црвена звезда прихватила поколон и повела.

Изједначена борба виђена је све до средине другог сета (11:11) када је поново наступио сиви период Новосађана и серија Звезде од 6:0, али пре свега због грешака домаћих. Надовезао се добар сервис Београђана па су сви напори домаћих да се врате у сет пропали и веома брзо дошло се надомак изненађења.

Фото: Vojvodina-Crvena zvezda/F. Bakic

Рањени шампион тек је показао своје право лице у трећем сету. За трен ока било је 6:2 на севисе Симића и ту предност држао је до обавезног одмора (12:9). Уследио је шоу Давида Мехића који је предводио серију домаћих од 4:0, прикључио се са два блока Ковачевић и код резултата 19:11 било је јасно да ће шампион освојити сет што се убрзо и десило.

Боље је почела Звезда у четвртом периоду игре, бољим сервисима повела 7:3 али није то обезхрабрило Новосађане који су се пробудили у блоку. Зид на мрежи најпре је подигао Стеван Симић, брзо му се прикључио Вучићевић и то је било довољно за преокрет црвено-белих и сигурно вођство (13:10). Сервиси Машуловића са друге стране покренули су Београђане који су поново повели серијом 5:0 (17:14). Ас Вучићевића и блок Радевића донели су егал али само на кратко јер је после грешке Мехића београдски тим поново имао +2. Покшавали су домаћи просто “летели” у пољу, али нису успевали да се одбране и дођу до контре. Блок Машуловића донео три меч лопте Звезди и тек трећу је искористила после напада Павловића за помало неочекивани брејк.

Друга утакмица финала плеј офа играће се у Београду 25. априла од 18 часова.

М. Ристић

Војводина НС семе - Црвена звезда 1:3 (24:26, 18:25, 25:16, 23:25)

НОВИ САД: Мала сала СПЦ Војводина, гледалаца 950, судије: Симоновић (Крагујевац), Јанковић (Ниш).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 6, Вучићевић 21, Брборић, Фундора, Шкундрић (л), Мегић (л), Ковачевић 3, Вијецки 1, Кујунџић 11, Мехић 19, Радевић 3, Рудић, Перић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мељанац, Јевтић (л), Петковић 1, Ђурђевић (л), Тадић, Машуловић 9, Петровић, Мељић 12, Синђелић, Јовановић 8, Додић 17, Н. Павловић, Андоновић, Д. Павловић 15.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести