Други меч полуфинала Купа Србије за одбојкаше: Војводина дочекује Ниш

Пред одбојкашима Војводине НС семе је најважнија утакмица у овом делу сезоне.
odbojkasi vojvodine FF__5696
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Новосађани ће данас (18 часова) у реваншу полуфинала Купа дочекати Ниш, екипу одлично котирану у нашем шампионату, веома квалитетну и једну од претендената на трофеј.

Прву полуфиналну утакмицу Ниш је добио са 3:2, па је актуелни шампион с тим резултатом  у доброј позицији, јер свака победа вредна три бода води га у финале, а у случају да буде 3:2 радили би калкулатори, као и у четвртфиналној рунди овог такмичења.

- За нас је ово најважнија утакмица у овом тренутку. Пет година је протекло ода када смо освојили последњи пехар Купа, па је борба за тај трофеј један од важних циљева ове сезоне. Прва утакмица у Нишу донела нам је активан резултат. Познајемо се довољно добро, ово ће бити четврта међусобна утакмицаове сезоне и знамо одакле нам прети опасност. Радује ме да је у последње време на тренинзима све боље, као што је било и у претходне две утакмице. Имамо све предуслове да прикажемо квалитетну партију и победом се пласирамо у финале - рекао је шеф стручног штаба Синиша Гавранчић.


Давид Мехић у старом јату: Част је играти за Вошу

Давид Мехић се вратио у матични клуб, нови деби имао је у Старој Пазови, а званично је представљен у новом-старом дресу. Колико овај трансфер значи нашем шампиону рекао је спортски директор Новосађана Слободан Бошкан.

Фото: Дневник (Филип Бакић)

- Давид се вратио у Војводину на обострано задовољство. Част нам је што је поново међу нама. Сви који прате одбојку знају како је претходних година играо, с каквом посвећеношћу и енергијом. У другом делу сезоне наставиће с нама пут који смо почели. Предстоји нам Куп, па завршница првенства, а он ће нам много значити у борби за остварење циљева. У оваквим случајевима увек је потребан период адаптације, али ће сада све бити лакше, јер је он наш и зна како овде све функционише.

Мехић се захвалио управи што му је омогућила да се врати у Војводину.

- Јако леп осећај је вратити се кући. Играње за Вошу је велика част. Ову сезону сам почео у француској лиги, која има своје предности и мане, а стицајем околности више сам упознао мане, тако да је задовољство то што сам се вратио. Екипа се променила, али доста играча познајем из млађих репрезентатвних селекција, па неће бити проблема око уигравања. Јако сам узбуђен и једва чекам да крену утакмице. Позвао бих публику да дође у што већем броју да нас подржи данас, јер ће нам то много значити у овој изузетно важној утакмици - поручио је Давид Мехић.


Капитен Вук Тодоровић истиче да за пораз у првом мечу нема оправдања, али да је резултат такав да може да се поправи.

- Добра игра, залагање могу нас одвести у финале. Тренирамо боље, везали смо две добре утакмице, наше самопоуздање константно расте. Максимално смо спремни и очекујем победу. Нишлије имају квалитетан тим, али мислим да ми имамо најбољу екипу у земљи што ћемо и показати. Морамо да одржимо висок ниво сервиса и напада, то је рецепт за тријумф - рекао је Тодоровић.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести