Други тријумф одбојкаша Србије на Европском првенству, следе Италијани

Сломили су одбојкаши Србије отпор Белгијанаца и уписали су другу победу у групи А на Европском првенству у Италији.
odbojka
Фото: ЦЕВ

„Орлови” немају много времена за одмор јер већ у петак од 21 часа играју са актуелним европским и светским прваком Италијом, која важи за фаворита не само за прво место у групи, него и за највише место победничког постоља.

До другог тријумфа на шампионату Срби су дошли теже него у првом дуелу са Швајцарском. Упорне Белгијанце су укротили у завршници првог сета на убитачне сервисе Мирана Кујунyића – 1:0. Допустили су, међутим, да ривал изједначи пошто су му помогли грешкама и одиграли доста слабо.

Све је дошло на своје место у наставку, када су „орлови” смањили број грешака, а поправили сервис и одбрану. Уз расположеног Тодоровића који је диктирао разноврсне нападе Србија је имала константну предност коју је успешно чувала – 2:1.

Изједначено је било у трећем сету, али је ипак квалитет био на нашој страни, док се у редове Белгијанаца увукла нервоза (17:13). Нису смели „орлови” да се опуштају и до краја су одиграли концентрисано за коначних 3:1.

Србија – Белгија 3:1 (25:22, 18:25, 25:20, 25:20)

ПЕРУЂА: Дворана Пала Бартон, гледалаца: 2000, судије: Валентар (Словенија), Порвазник (Словачка).

СРБИЈА: Ковачевић, Капур (либеро), Крсмановић 9, Ивовић, Кујунyић 8, Батак, Перић 15, Атанасијевић 15, Машуловић, Лубурић 6, Крстески (либеро), Подрашчанин 10, Тодоровић 2, Недељковић.

БЕЛГИЈА: Кокс 1, Деро 15, Дхулст 1, Верханеман, Дхер 10, Десмет 15, Ван Хојвеген, Роти, Тис 2, Рибенс, Ван де Велде 4, Регерс 17, Перин, Франсен.

Standings provided by Sofascore

 

К. Б.

EUR/RSD 117.1309
Најновије вести