Друго коло ЛШ за одбојкаше: Воша немоћна против Немаца

НОВИ САД: Нису успели одбојкаши Војводине да избегну пораз од Фридрихсхафена у другом колу Лиге шампиона, а јачи отпор пружили су само у првом сету.
o
Фото: Trojni blok Novosađana protiv Žige Šterna/ Dnevnik (Filip Bakić)

Ни предност домаћег терена и подршка са трибина Велике дворане Спенса нису биле од помоћи српском прваку на путу до првих бодова у најјачем европском клупском такмичењу.

После доброг издања против Јастржебског у Пољској, очекивало се више од црвено–белих, али у овом тренутку је немачка екипа показала да је квалитетнија од њих. Новосађани су тако доживели и други убедљив пораз у групи А.

Држала се Воша у првом сету до завршнице. Водила је на почетку и два разлике, била равноправан ривал, али када је било најпотребније гости су подигли ниво игре.

Коштала је домаћина лошија игра у пољу у одлучујућим тренуцима, па је после неизвесног надметања на крају лако препустио сет – 0:1.


Селекције Србије добиле ривале на ЕП 2023.

Одбојкашице Србије, актуелне вицешампионке Старог континента, играће на Европском првенству 2023. године које се од 15. августа до 3. септембра одржава у Белгији, Немачкој, Италији и Естонији, у А групи у Генту са Белгијом, Словенијом, Пољском, Украјином и Мађарском, док ће мушка репрезентација Србије, четвртопласирана са последњег ЕП, играти на шампионату (28. август – 16. септембар у Италији, Северној Македонији, Бугарској и Израелу) у А групи у Риму, Перуђи и Анкони са Италијом, Швајцарском, Немачком, Белгијом и Естонијом, одлучено је жребом у Напуљу.


Нису ствари биле добре по црвено–беле у наставку, брзо су били пет поена у заостатку (12:17), па је тренер Слободан Бошкан посегао за изменама. Воша је, међутим и даље била у подређеном положају, чак и минусу од седам поена, па су Немци стигли на корак од другог тријумфа – 0:2.

Срећом, заиграла је Војводина боље у трећем сету и држала корак са ривалом, али нажалост, то је било кратког даха и поново је, како се приближавала завршница, домаћину пала концентрација, док су гости “додали гас” и лако завршили посао за коначних 0:3.

Фото: Dnevnik (Filip Bakić)


Група А

Монпеље – Јастржебски 1:3

Војводина – Фридрихсхафен 0:3

1. Јастржебски  2      2      0      6:1   6

2. Фридрихсхаф.        2      2      0      6:2   5

3. Монпеље       2      0      2      2:6   1

4. Војводина     2      0      2      0:6   0


Утакмицу трећег кола Војводина, такође, игра на домаћем терену и 30. новембра од 18 часова угостиће француски Монпеље.

К. Бугарски

Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Војводина – Фридрихсхафен 0:3 (20:25, 17:25, 17:25)

НОВИ САД: Велика дворана Спенса, гледалаца: 2,500, судије: Фернандез Фуентес (Шпанија), Муха (Хрватска).

ВОЈВОДИНА: Симић 3, Милановић, Бајандић 3, Зечевић 2, Рудић, Убипарип 5, Мишковић (либеро), Антуновић, Перовић, Буцуљевић 2, Парапунов 9, Крсмановић 6, Мехић 8. 

ФРИДРИХСХАФЕН: Недељковић 4, Петер 2, Биернат, Суперлак 9, Висентин 13, Бан, Винчић 5, Пековић (либеро 1), Боме, Ћаћић, Штерн 8, Кон (либеро 2), Мартинез, Браун 11.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести