ЕП 2023: Одбојкаши у групи с Италијом, одбојкашице с Пољском

НАПУЉ: Мушка одбојкашка репрезентација Србије играће у групи А Европског првенства с Италијом, Швајцарском, Немачком, Белгијом и Естонијом , док ће женска одбојкашка репрезентација играти у групи А Европског првенства са Белгијом, Словенијом, Пољском, Украјином и Мађарском, одлучено је жребом у Напуљу.
odbojka
Фото: Freeimages, ilustracija

Европско првенство 2023. године у конкуренцији одбојкашица игра се од 15. августа од 3. септембра у Белгији, Немачкој, Италији и Естонији, а Европско првенство у конкуренцији одбојкаша на програму је од 28. августа до 16. септембра у Италији, Северној Македонији, Бугарској и Израелу.

Одбојкашице ће своје утакмице у групи играти у Генту, док ће одбојкаши групну фазу провести у три града - Риму, Перуђи и Анкони

Селектор одбојкашица Данијеле Сантарели истакао је да група није лака.

Играмо против домаћина Белгије. Добре су и остале селекције, као Пољска са којом смо одиграли тежак меч у четвртфиналу Светског првенства. Словенија, Украјина, Мађарска... није једноставна група. Важан турнир, желимо да остваримо што бољи резултат после другог места освојеног у Београду, изјавио је Сантарели.

Селектор одбојкаша Игор Колаковић сматра да је битно како ће екипа играти после разигравања у групи.

Добро је што у разигравању нећемо одмах ићи на светског првака. После групе се одмах игра на испадање, тако да је врло важно како ће се играти после разигравања у групи. Видећемо на кога ћемо наићи, како ће нас послужити жреб до краја. Европско првенство је једно од три најважнија такмичења током наредне сезоне, морамо добро да се спремимо и наступимо боље него на претходном Светском првенству, закључио је Игор Колаковић.

EUR/RSD 117.1309
Најновије вести