ЕП за одбојкаше: Србија четврта, поражена од Пољске

Одбојкаши Србије поражени су од Пољске у мечу за треће место на Европском првенству резултатом 3:0 (25:22, 25:16, 25:22) у сетовима.
Фонет/Цев
Фото: Фонет/Цев

Прејаки су били одбојкаши Пољске за српску селекцију у утакмици за бронзану медаљу на Европском првенству. Домаћин је у Катовицама у дворани Сподек, у фантастичној атмосфери коју је направило 11 хиљада гледалаца, надиграо “орлове” који су овде били браниоци титуле. Наши су после полуфиналног дуела против Италије имали мало времена за одмор, док су Пољаци били комотнији када је реч о опоравку и припреми за борбу за медаљу. Узели су четврту бронзу на европским шампионатима, другу заредом, док смо ми пропустили прилику да освојимо девету.

Домаћин је био и те како мотивисан да се пред својим навијачима окити одличјем, поготово после елиминације у полуфиналу од Словеније, која им је распришила снове о освајању титуле. Нису изабраници селектора Слободана Ковача никако могли да нађу праву игру, није било играча који је могао да “повуче” екипу, док је с друге стране Пољацима све полазило за руком. У првом сету водила се највећа борба. Смењивали су се ривали у вођству, иако је домаћин ипак био тај који се више питао за дешавања на терену. Затајили су “орлови” на сервису у завршници и тако су погурали Пољску до вођства од 1:0.

Други су Пољаци добили у даху. Игра Србије се у потпуности распала, што је противнику дало простора да повећава предност, која је у другој половини била углавном 10 разлике. Ковач је променио дизача, ушао је Тодоровић уместо Јововића, али ни то није донело бољитак. Олако смо препустили ту деоницу и домаћин је био на корак од тријумфа.

Наговестили су “орлови” да могу да помрсе рачуне Пољацима и да продуже утакмицу. Држали су корак са њима у трећем сету, најпре су се вратили из минуса од четири разлике, да би увек били на поен, два за вратом ривалу. Асом је Лубурић изједначио на 22:22, али ни то није унело немир у игру Пољске, који су били малтене без грешке и узели су све поене до краја за коначних 3:0 и бронзу.

ПољскаСрбија 3:0 (25:22, 25:16, 25:22)

КАТОВИЦЕ: Дворана Сподек, гледалаца: 11 хиљада, судије: Ћезаре (Италија), Оленик (Русија).

ПОЉСКА: Новаковски 7, Качмарек 3, Курек 11, Леон 14, Војтачек, Држижга 3, Томаш, Кубијак 4, Сливка, Кочановски 9, Семењук, Заторски, Бенијек 2, Форнал.

СРБИЈА: Околић, Ковачевић 6, Петрић, Пековић, Крсмановић 4, Ивовић 10, Јововић, Перић, Атанасијевић 9, Лубурић 3, Мајсторовић, Подрашчанин 5, Лисинац 2, Тодоровић.

К. Б.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести