ЕП за одбојкашице: Србија-Финска 3:0

У првој утакмици на 31. Европском првенству за одбојкашице наша тепрезентација је без проблема савладала Финску резултатом 3:0 (25:17, 25:15, 25:17)
EP za odbojkašice: Srbija-Finska  Foto: RTS/printskrin
Фото: ЕП за одбојкашице: Србија-Финска Фото: РТС/принтскрин

Трећи сет- У трећем сету, када је већ било сасвим јасно да је разлика између  противника више од класе у корист наших девојака, играло се знатно опуштеније на обе стране.У првом делу резултат је био изједначен, а онда су се наше одбојкашице одвојиле резултатом 16:11.Након тога преостало је  само да се утакмица приведе крају.Трећи сет је завршен у нашу корист резултатом 25:17, а меч је тиме закључен за 3:0 за репрезентацију Србије. 

Други сет- Други сет наше одбојкашице почеле су у много озбиљније. Средином другог сета наше одбојкашице водиле су и са 13:5. Ангажована игра наших репрезентативки настављена је и у другом делу сета, а он је приведен крају у корист наших девојака резултатом 25:15.

Први сет- После слабог почетка, када је Финска Водила и са 5:1,  наша репрезентација се вратила у игру и први сет завршила у своју корист резултатом 25:17.

Фото: ЕП за одбојкашице: Србија-Финска Фото: РТС/принтскрин

Почиње 31. Европско првенсто за одбојкашице, а репрезентација Србије брани златну медаљу освојену пре две године у Бакуу.Поново су наше девојке главне фавориткиње за освајање најсјајнијег одличја, а највеће такмаце имаће у селекцијама Русије, Италије, Холандије и Турске. Међу ових пет селекција треба тражити освајаче медаља, а ово је први шампионат који организују чак четири земље.

Наша група је можда и најквалитетнија на шампионату, а први меч Србија игра с Финском, екипом далеко испод реномеа актуелног шампиона.

- Наш задатак је да од почетка, од првог меча, уђемо у препознатљиви ритам и да се не заваравамо да су то лаке утакмице јер је то део који долази пре оног најважнијег, односно пре осмине финала и нокаут фазе јер нема поправног. Надам се да ће девојке бити здраве, али исто тако и мотивисане за оно што нам следи. Први меч играмо с Финском коју нисмо могли баш најбоље да “снимимо”, реално су по квалитету испод нас и победа не сме да дође у питање, али ту је најважнији наш приступ и да се премијера одради на прави начин. На том сусрету је прилика да се дође до неопходног самопоздања које ће нам послужити за наредне утакмице – каже селектор Србије Зоран Терзић

М. Ристић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести