ФИНАЛЕ ОДБОЈКАШКОГ КУПА СРБИЈЕ У ОБРЕНОВЦУ: Воша за други трофеј у сезони

Пехар Суперкупа је на почетку сезоне стигао у витрине Одбојкашког клуба Војводина из Новог Сада, иако је мало ко то очекивао, поготово што су црвено–бели играли против Партизана, који је бранио сва три домаћа трофеја.
1
Фото: Ф. Бакић

Међутим, подмлађени састав Марка Наранчића није стао и сада игра за други пехар. У финалу Купа Србије Воша ће се сутра од 16.30 часова састати са Младим радником у Обреновцу (пренос на РТС 2).

Новосађани су многе изненадили ове сезоне. Тренутно су други на табели Суперлиге, а до финала националног купа стигли су тако што су елиминисали вечите ривале, најпре Звезду, лидера првенства, а потом и браниоца трофеја Партизан. Иако је било осцилација, тим из Српске Атине показао је да има високе домете.

– У питању је једна утакмица и свесни смо својих могућности које би требало да прикажемо на терену. Ја сам као капитен и најстарији играч поносан на екипу јер само ми играчи знамо колико смо радили да бисмо дошли до овога. Нисмо се појавили овде случајно. Избацили смо сјајну Црвену звезду, победивши је два пута, па Партизан. Заслужено смо у финалу. Шансе су пола-пола.– поручио је капитен Војводине Жарко Кисић.

Новосађани су рекордери по броју освојених пехара купа, имају 15, док ће Млади радник из Пожаревца у петом финалу (2007, 2012, 2016. и 2022) покушати да дође до првенца.

– Надам се да ће ово бити историјски дан за нас, јер заслужујемо пехар. Улогу фаворита препуштам Војводини, ипак се ради о најтрофејнијом екипи у Србији. 4 – рекао је капитен Пожаревљана Александар Гмитровић.

Војводина се последњи пут радовала овом трофеју 2020. године. У два међусобна сусрета ове сезоне Новосађани су на свом терену савладали Млади радник 3:0, а у гостима су били бољи после пет сетова.

К. Б.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести