Финале плеј-офа: Шампион начинио први корак

Одбојкаши Војводине НС семе крупним кораком кренули су ка одбрани титуле.
odbojka3 FF__3482
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Актуелни шампиони оправдали су предност домаћег терене у првом сусрету финалне серије против Новог Пазара и максималним тријумфом закључили сусрет.

Више се очекивало од Новопазараца, освајача Суперкупа и Купа Србије, али играли су гости само онолико колико је црвено-бели тим дозволио. Новосађани су тактички надмудрили ривала, нападали су сервисом, разоружали противника, а веома расположеним Давидом Мехићем и Виталијем Сухињином правили су нерешиве загонетке тиму који их је пратио у стопу током лигашког дела првенства.

Један од победничких потеза повукао је домаћи тренер Османкач, започео је и завришо утакмицу са искусним Милошем Вемићем који је у постави заменио стандардног Кујунџића и чини се да је то био елемент изненађења за противника. Такође, један од примарних циљева Новосађана био је свођење Хамзагића на пристојну поентерску меру, а пошто су актуелни шампиони и то учинили, гости нису имали шансе.

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Сервиси Сухињина те поени из блока Мехића и Тодоровића донели су сигурних 8:2 домаћину на почетку сусрета. Мехић је био екстра расположен у нападу, а придружио му се Сухињин и овај тандем био је најзаслужнији за вођство Новосађана. Бољи сервиси црвено-белих, али и понека грешка гостију били су довољни да се уводно сигурно вођство претвори у освајање првог сета, иако је Нови Пазар константно топио заостатак.

Наставио је Сухињин да доминира и у другом сету, а после две грешке гостију, Воша је поново имала осетну предност (7:3). Наставио је Мехић и црвено-бели су на обавезни одмор отишли са сигурном предношћу (18:8), али је ривал запретио. Када год би се гости примакли, домаћин је одговарао силовито и одржавао предност све до  завршнице другог сета. После сервиса Вилимановића, те контранапада Вукашиновића и Хамзагића Нови Пазар је повео први пут на мечу (19:18). После грешке Тодоровића имали су гости и два поена вишка, али се тада активирао Давид Мехић и са неколико везаних бравура донео Новосађанима две сет лопте, а другу је искористио Стевановић после дугог и лепог поена.

Добрим сервисом домаћи су начинили одлучујућу разлику у трећем периоду меча. Стевановић и Тодоровић почетним ударцима пореметили су игру противника а после грешке Затрића Воша је повела са пест поена разлике (12:6). Мењао је гостујући тренер, а и ништа није могао захукталом противнику, а када је поен из блока уписао Сухињин (19:12) назирао се брзи крај. Запретили су гости, али само за кратко, јер је домаћин брзо закључио сусрет и сигурну победу пред другу утакмицу која се игра 09. априла од 18 часова такође у Новом Саду.

М. Ристић

Војводина НС семе - Нови Пазар 3:0 (25:22, 25:23, 25:19)

НОВИ САД: Мала сала СПЦ ВОјводина, гледалаца 1000, судије: Јанковић (Београд), Симоновић (Крагујевац).

ВОВЈОДИНА НС СЕМЕ: Симић 10, Вучићевић, Станковић, Стевановић 6, Вемић 3, Кујунџић, Пековић (л), Мехић 17, Шормаз, Тодоровић 1, Перић, Сухињин 17.

НОВИ ПАЗАР: Вукашиновић 7, Сретеновић, Поломац 3, Затрић, Даца 2, Зуковић (л), Божовић, Радосављевић 8, Симић, Вилимановић 4, Прушевић, Хамзагић 17.

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Градоначелник Милош Вучевић уз одбојкаше Војводине

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић дошао је да подржи одбојкаше Војводине НС семе у првом сусрету финала плеј-офа, а утакмицу је провео у друштву председника клуба Драгољуба Збиљића. На утакмици су били Покрајински секретар за спорт Владимир Батез и члан градског већа за спорт Огњен Цвјетићанин, као и председник ОСС Зоран Гајић и генерални секретар Иван Кнежевић.

Вемић: Победа колектива

У стартној постави Милош Вемић је заузео место и био елемент изненађења.

„Одиграли смо тимски, готово без грешке. Знали смо да се у финалној серији заборавља све од раније, дисали смо као један и добили у даху. Одлука је била у другом сету, Пазар је повео, одговорили смо на прави начин и закључили меч. Честитам и нама, али и ривалу на доброј игри, и надам се да ће и следећи меч бити на високом нивоу. Мислим да Нови Пазар нема чиме да нас изненади ни у другом мечу, добро се знамо, а најбитније је да задржимо ниво који смо приказали на почетку финалне серије“, рекао је Вемић.

Најбољи играч Новог Пазара Ирфан Хамзагић честитао је шампиону на доброј игри.

„Честита Војводини на победи и одличној игри, мислим да су сервирали на врхунском нивоу и то је одлучило. Већ у другом сусрету морамо боље да се изборимо с тим сервисом, али и да користимо шансе које нам се укажу. Имали смо их и на првој утакмици, али нисмо показали нашу најбољу игру“, истакао је Хамзагић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести