Врњачка Бања домаћин 5. Плеј волеј одбојкашког кампа

Када је одбојкашки камп “Плеј волеј” почео с радом пре четири године, а на основу броја деце, квалитета рада и услова, јасно је било да је овакав вид посвећености деци изузетно користан и важан јер се на тај начин може очекивати да српска одбојка настави снажним и успешним корацима.
kamp
Фото: Бобан Ђуровић, Драгољуб Збиљић, Никола Росић и Душан Радовић спремни дочекују најбоље младе одбојкаше и одбојкашице, фото: Хотел Фонтана

Као што је то некада било у много већој мери у организацији спортских институција, сви кампови у Србији полажу много на квалитетан рад и утркују се да својим полазницима обезбеде најбоље могуће услове за напредак.

Пета година Плеј волеј кампа који успешно организују наши прослављени репрезентативци Александар Атанасијевић и Никола Росић ће угостити између 250 и 300 учесника у две смене (16. – 30. јул), а све уз помоћ хотела “Фонтана” и компаније Енерготехника Јужна Бачка и власника Драгољуба Збиљића, председника нашег највећег одбојкашког колектива Војводине НС семе из Новог Сада. Прошле године се овај камп преселио у Врњачку Бању и уписао успешну сезону, а ове се очекује још већи број полазника и то је доказ да се раду с најмлађима (9 – 19 година) приступа веома озбиљно.


Александар Атанасијевић: Спремна и изненађења

Један од најбољих одбојкаша на свету Александар Атанасијевић жељно исчекује почетак кампа и задовољан је одзивом, а захвалан је на помоћи Општине и свим људима укљученим у пројкета.

- Веома ми је драго што ћемо наш пети камп одржати у Врњачкој Бањи у прелепом хотелу “Фонтана” и велику захвалност дугујемо Општини и наравно господину Збиљићу који су нам изашли у сусрет. Имамо сјајне услове, можда међу најбољима у Европи, обзиром на капацитет хале, лепоту хотел и то су само неке од предности које ће имати наши кампери. Тренери су остали исти јер верујемо људима с којима радимо годинама уназад и сматрамо да ће сва деца имати најбољу могућу негу и све оно што је потребно да одбојкашки напредују у тих седам или четрнаест дана. Спремамо и неколико изненађења, видећемо ко ће све од наших репрезентативаца доћи да увелича камп и наш рад, капацитет је скоро пун и драго ми је што напредујемо из године у годину – рекао је Атанасијевић.


- Ово је наш пети камп и веома смо задовољни што у сваком погледу растемо из године у годину. Наравно, све би било отежано без праве подршке коју нам у овом случају пружа господин Збиљић који као председник Војводине добро зна шта је све потребно да би се спортске манифестације успешно организовале. Најважније је да сва деца имају врхунске услове, каквих можда није било када сам био млађи, а њих смо пронашли у Врњачкој Бањи и захвалан сам свима на помоћи и препознавању нашег пројекта као вредног пажње. Очекујемо и доста деце из иностранства, али у зависнсоти од мера уласка у земљу, знаћемо коначни број учесника, али једва чекамо да све крене. Као и прошлих година, ангажовали смо велики број страних и домаћих тренера који ће радити с децом, а тек после првог дана и тестирања ће се правити групе за тренинг јер је то модел који се показао као добар протеклих година – рекао је Никола Росић.


Председник Војводине НС Семе Драгољуб Збиљић: Најбољи услови за нашу децу

Као председник ОК Војводине НС семе, најбољег клуба на нашим просторима, успешни привредник Драгољуб Збиљић није могао, а да се не укључи у још једну здраву причу која нашем трофејном спорту може да обезбеди успешнбу будућност кроз рад с најмлађима.

- Почаствован сам што могу да угостим овакав камп који воде наши прослављени репрезентативци и као председник Војводине НС семе знам колико је важно да наша деца добију шансу. Шанса је најважнија у животу, а наша деца нису пре могла да буду у хотелу а четири звездице и да се припремају у сали каква је “Владе Дивац”. Први пут, после доста времена, имамо прилику да мислимо на будућност и да се окренемо клинцима који ће нам донети много великих резултата и медаља. Врњачка Бања је место које константно напредује, у близини је аеродром, ради се моравски коридор и зато се надам да ће ово место наставити у истом ритму. У Србији је одбојка национални спорт број један, европски смо прваци у обе категорије, можда мало заостајемо у мушкој категорији и зато ми је драго што су Атанасијевић и Росић одлучни да се баве нашом децом уз помоћ великих тренерских имена. Хотел “Фонтана” им је свима на услузи и радује ме што је тај уговор дугорочан и сигуран сам да ћемо у будућности заједно створити играче чак и боље од организатора кампа и наставити с добрим резултатима у европским и светским оквирима – рекао је Драгољуб Збиљић.


Врњачка Бања се, између осталог, определила и за развој спортског туризма који је прошле године овом месту обезбедио преко 50.000 ноћења. Зато је председник Општине Бобан Ђуровић веома задовољан и решен да помогне свим расположивим капацитетима како би овај камп, али и неки наредни, били што упсешнији.

- Веома сам задовљан што ће Врњачка Бања поново бити домаћин кампа, не само згог ноћења и броја гостију, већ и због промоције спортског туризма којим се поносимо у последњих неколико година. Уложили смо доста у спортску инфраструктуру, пре свега у дворански спорт, и желимо да будемо лидери. Хвала и хотелу “Фонтана” и господину Збиљићу као и Николи Росићу и Александри Атанасијевићу који су Врњачку Бању препознали као добар потенцијал. Направили смо велики помак у домену спортског туризма, о томе најбоље говоре бројке, а осетили смо да управо ту грану можемо да унапредимо и надамо се најбољем уз подршку оваквог, али и сличних кампова – истакао је Ђуровић.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести