ЈЕДИНСТВО ДРУГИ ПУТ УЗЕЛО КУП: Остварење сна и јуриш на триплу круну

Сезону из снова играју одбојкашице Јединства из Старе Пазове и после освајања Суперкупа изабранице Јова Цаковића радовале су се и Купу Србије пошто су у пет сетова славиле над ТЕНТ-ом, који је имао предност домаћег терена и велику подршку са трибина у Обреновцу.
odbojka
Фото: Одбојкашки савез Србије

Старопазовчанке су други пут узеле пехар националног купа, после 2017. године.

– Поносан сам на тим, који се никада није предавао, чак и када су сви видели да је готово. Утакмица је решена на једну лопту и била је достојна финала купа. Био је ово одбојкашки спектакл у ком су многе играчице сазреле, с обзиром на то да су обе екипе младе. Трофеј је потврда да радимо добро и искрено, даје нам мотив да после два дана поново уђемо у салу и наставимо да се припремамо за оно што нам следи, плеј–оф – рекао је шеф стручног штаба Јединства Јово Цаковић.  

Примач Старопазовчанки, Бранка Тица, један од најбитнијих шрафова екипе нагласила је да је поносна што је њен тим славио над ТЕНТ-ом пред његовим навијачима у узаврелој атмосфери.

– Емотивно смо доживеле освајање купа јер смо прошле године изгубиле финале у пет сетова и имале смо велику жељу да победимо. Целе сезоне причамо о купу и ово нам је остварење сна. Сада се боримо за триплу круну – истакла је Тица.

Капитен Јединства Милица Медвед додала је да је тим очекивао тешку утакмицу.

– Знале смо да ћемо играти пет сетова. За ово смо се дуго припремале и заслужиле смо трофеј. Сада ћемо да уживамо – додала је Медвед.

Јединство брани титулу првака Србије, тренутно је друго на табели Суперлиге са истим скором као лидер ТЕНТ (16-1), али има бод мање.

К. Б.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести