ПЕХАР КУПА У СТАРОЈ ПАЗОВИ: Одбојкашице Јединства у драми до тријумфа над ТЕНТ-ом

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове освојиле су Куп Србије победом над ТЕНТ-ом у Обреновцу после велике борбе у пет сетова – 3:2 (25:14, 28:30, 14:25, 25:16, 16:14).
odbojka
Фото: Филип Бакић

Старопазовчанке су дошле до другог трофеја у националном купу, који су први пут узеле 2017. године. ТЕНТ с друге стране није успео да дође до првенца и то пред пуним трибинама својих навијача.

Екипа Јова Цаковића игра сезону из снова. Ово је првакињама Србије други трофеј, пошто су на почетку у витрине донеле Суперкуп. Сада је на помолу и трипла круна, прва у историји клуба, а сезону је обележио и деби у најјачем европском клупском такмичењу, Лиги шампиона.

У великом дербију против Обреновчанки, Јединство је повело 1:0 у сетовима, али је потом поклекло у другом, маратонском, после ког су домаће добиле ветар у леђа и преокренуле на 2:1.

Међутим, актуелне шампионке Србије су надиграле ТЕНТ у четвртом сету и избориле су тај–брејк. У одлучујућем сету Јединство је диктирало ритам, повело је 10:7. Грешкама су Старопазовчанке погурале ривалке до изједначења – 10:10, а потом и преокрета. Разлику су повећале на „плус два“ 13:11.

После поена Тамаре Миљевић, уз два блока, Драговићеве и Тице, Јединство је преокренуло и стигло до меч лопте – 14:13. Тица је потом донела и другу меч лопту Старопазовчанкама, а Драговићева је одсервирала ас за коначних 16:14 и 3:2 и велику победу.

К. Б.

 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести