Јована Бракочевић: Кад све прође, не захтевајте медаље...

БЕОГРАД: Српска одбојкашица Јована Бракочевић након што је недавно писала о катастрофаланом стању у Италији, поново се огласила на Фејсбуку револтирана што људи у Србији не поштују препоруке надлежних против коронавируса.
jovana-brakocevic
Фото: conny-kurth/jovana-brakocevic

"Како је могуће да смо спортска нација? Да имамо толико вансеријских талената и тако мало дисциплине? Како је могуће да захтевамо успех и дисциплину и медаље? Зашто се мало не угледамо не све те силне спортисте и постанемо мало дисциплиновани и послушни.

"Нико нам не тражи да се знојимо, захтевамо немогуће од нашег тела, не трпимо болове и повреде због неког могућег такмичења и ако се баш, баш све поклопи и неке могуће медаље. Траже да седимо у кући. Да се придржавамо правила док вирус не прође".

"Траже да будемо дисциплиновани да нам се здравство не би тотално урушило и овако је на издисају. Како је могуће да смо толико лицемерни и да захтевамо победе када сами нисмо спремни да се одрекнемо за победу целе нације".

"Сви смо поносни када спортисти наше земље донесу кући медаљу и победе. Зашто нам је сад толико тешко да учинимо наше спортисте поносним на нас. Придржавајући се правила, за боље сутра. Спортиста зна шта је карантин, зна шта је одрицање, зна шта је бол, зна шта је немогућност видети вољене. То нам се и сад дешава".

"Кад ћемо моћи да се вратимо у домовину после сезона кад се цела домовина тако неодговорно понаша? Ми живимо за тих пар дан, ако имамо среће пар недеља код куће, а осим што нам вирус ускраћује то право ове године, сада ћете то урадити и ви, наши земљаци вашим мањком одговорности. Зато вас молим, кад ово прође, не захтевајте од спортиста медаље и успехе, донације и подржавања када нисте способни ДА ОСТАНЕТЕ КОД КУЋЕ!", написала је Бракочевић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести