Колаковић о пријатељским утакмицама са Аргентином: Циљ је да се што боље припремимо за Лигу нација у Канади

Одбојкаши Србије су допутовали у Аргентину, у град Розарио, у ком ће одиграти две пријатељске утакмице са том националном селекцијом пре другог турнира Лиге нација, који их од 4. до 9. јуна очекује у Канади.
с
Фото: ФИВБ

„Орлови” су први турнир у Рио де Жанеиру завршили са једном победом и три пораза.

Селектор Србије Игор Колаковић изјавио је да ће његов тим ове пријатељске дуеле да искористи да би се што боље припремио за утакмице у Отави.

– Циљ је био да не напуштамо временску зону. Допутовали смо у Розарио на позив аргентинске репрезентације. Овде ћемо одиграти две утакмице пре одласка у Канаду. Надам се да ћемо имати добре услове за тренинг – рекао је Колаковић.

Србија се после прве седмице Лиге нација налази на 13. месту на табели са три бода, а што је још важније, пала је на 11. позицију на светској ранг листи преко које покушава да ухвати визу за Олимпијске игре у Паризу овог лета. У главни град Француске води девето место, које је Србија изгубила после такмичења у Рију. 

– Утучени смо због пораза од Немачке, који нас је прилично удаљио од наших амбиција. Као репрезентација имамо обавезу да овај период у Аргентини одрадимо најбоље што можемо. Желимо да се најбоље могуће припремимо за оно што нам следи у Отави. Свакако ће у првом плану да буде да се што боље уиграмо – навео је селектор Србије.

Ривали Србији у Отави биће Холандија, САД, Аргентина и Канада.

 

EUR/RSD 117.0706
Најновије вести