Коректор Борис Буша појачао редове одбојкаша Војводине

После средњег блокера Немање Машуловића, још један млад и перспективан одбојкаш стигао је у кућу шампиона.
Boris Busa
Фото: Синиша Гавранчић, Борис Буша, Слободан Бошкан, фото: ОК Војводина

Са Војводином је уговор на две године потписао Борис Буша, одлични коректор, који је претходне сезоне имао запажену ролу у Младом раднику из Пожаревца. Буша је рођен 1997. године у Врбасу, пажњу на себе скренуо је у Партизану, наставио је с добрим играма у Пожаревцу, а био је и члан јуниорске репрезентације Србије.

– Понуда најтрофејнијег клуба се не одбија. Клупске амбиције су велике, што ме радује и спреман сам за нове задатке и напредак. Чуо сам да припреме почињу већ 15.јула, мислим да је то добро, а знам да нас очекује напоран и квалитетан рад. Заиста сам срећан и сматрам да сам доласком у Вошу повукао прави потез – рекао је Буша.

Непланирано, први тим Војводине у предстојећој сезони имаће доста измена, јер је неколицина играча одлучила да каријеру настави у иностранству. Отишли су примачи Давид Мехић и Миран Кујунyић, коректор Божидар Вучићевић, као и блокер Стефан Ковачевић. То, ипак, не омета планове и највише амбиције Новосађане, што је потврђено и уговорима са Машуловићем и Бушом.


Спортски директор Слободан Бошкан: Надоместићемо одласке

Потписивањем уговора са Машуловићем и Бушом Војводина је наставила праксу довођења квалитетних младих играча.

– Војводина има ту моћ, коју је стицала годинама правећи резултате и захваљујући и начину рада, да доводи младе и талентоване играче. Машуловић и није тако млад, у правим је годинама, рођен је 1995. и покрива и наш жељени интернационални ниво. Иако смо ослабљени одласком неких играча, Војводина је на то навикла и не сумњам да ћемо то надоместити. Циљ нам је да наставимо са освајањем трофеја, а да бисмо тако нешто урадили морамо доводити овакве играче – рекао је спортски директор Слободан Бошкан.


– Мораћемо да доведемо и више играча него што смо планирали, али шта је ту је. Мислим да није добро што су ова четворица играча отишла, ни за њих, ни за нас. Сматрам да играч када одлази мора да буде зрелији и као човек и као одбојкаш. Желим им све најбоље и да остваре каријере какве заслужују. Мислим да финансијски мотив није био превага, јер су овде имали све услове, а и то напољу није много више него овде – рекао је тренер Синиша Гавранчић. 

Стручни штаб не окреће главу за онима који су отишли, него се фокусира на будућност и појачавање екипе.

– Задовољан сам доласком Машуловића и Буше, јер су обојица показали квалитет и својим потенцијалом су заслужили место у Војводини. Наравно, имају они још доста да раде. У Србији је генерално оскудица перспективних играча и осим Машуловића и Буше нема ту још много њих интересантних с којима бисмо правили приче на дужи период. Ја сам увек за то да буде млад играч на дуже, али ако то не будемо могли, онда ћемо се определити за неког искуснијег. То што раније почињемо с радом је припрема за припрему. Некада се играчима остављало да индивидуално раде у јулу, али ће овако бити боље, да полако кренемо, упознајемо се и склапамо мозаик – најавио је Гавранчић.

С. Р.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести