Ковач пред Француску: Јак сервис и добар блок

ПАРИЗ: Селектор одбојкашке репрезенатције Србије Слободан Ковач рекао је да његов тим у мечу полуфинала Европског првенства против Француске мора да има јак сервис и добар блок ако жели пласман у финале.
Slobodan Kovač/Fonet/CEV
Фото: Фонет/CEV/Слободан Ковач

"Сигурно је да ћемо се потрудити да што боље играче припремимо за важну утакмицу. Покушавамо прво да се опоравимо, па да тренирамо у дворани у којој ћемо да играмо. Засад је добро, надамо се да ће тако и да остане", рекао је Ковач у изјави за Одбојкашки савез Србије.

Србија ће са домаћином за финале играти сутра од 21 сат у Паризу, а Ковач је прокоментарисао и шта је предност ривала.

"Сад причамо о Французима да играју добро, јер играју код куће, али има и са стране тих негативних коментара да више нису тако добра рерпезентација јер нису имали успехе у претходним сезонама. Мислим да су једина репрезентација на свету која може да рачуна на два права примача и то прави разлику. Врло су агресивни на сервису, тешко их студирати и тешко је играти против њих", рекао је Ковач и осврнуо се на то како српски одбојакши треба да одговоре на игру фаворизованих Француза.

"Наша игра треба да буде таква да имамо јак сервис и добар блок. Имају они неке недостатке, али о томе ћемо касније", зајкључио је Ковач.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести