Ковач: Против Француза морамо најбоље да играмо

БЕРЛИН: Одбојкашка репрезентација Србије сутра у Берлину мечом против Француске креће на квалификационом турниру по визу за пласман на Олимпијске игре у Токију.
Slobodan Kovač/Fonet/CEV
Фото: Фонет/CEV/Слободан Ковач

Европске шампионе чека нови дуел са Французима, сличан оном из полуфинала у Паризу када је Србија преокретом славила са 3:2, али су сада изабраници Слободана Ковача у бољем положају него што је то случај био пре континенталног турнира.

"Видим да Французи имају проблема око састава. Први коректор Боје није дошао, неколико играча има повреде, али то не сме да нас завара јер је Француска одлична екипа. Морамо да одиграмо нашу најбољу игру ако мислимо да победимо", рекао је селекор Ковач, а преноси ОС С.

Одбојкаш Марко Подрашчанин сматра да је предстојећи турнир тежи од Европског првенства с обзиром да само шампион иде на ОИ.

"Из грешака се учи, а ми пре четири године нисмо отишли на Олимпијске игре после осваја Светске лиге. На истом смо месту, у истом хотелу, против истих селекција и мислим да смо научили лекцију. Сада смо спремнији", навео је Подрашчанин.

Његов саиграч Дражен Лубурић изјавио је да је костур екипе практично исти са ЕП.

"Познајемо се добро, радили смо јако ово лето са селектором Ковачем и наставили са истим радом. Надам се да ће резултат бити исти као на ЕП, да ћемо завршити први", оптимиста је Лубурић.

Утакмица између Србије и Француске игра се сутра од 13.30.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести